Βασίλισσα η Εμελι στα BritAwards

Η Έμελι Σαντε και ο Μπεν Χάουαρντ ήταν οι μεγάλοι νικητές των Μουσικών Βρετανικών Βραβείων  καθώς έφυγαν από την τελετή με δύο βραβεία ο καθένας τους.



Βασίλισσα η Εμελι στα BritAwards

Δεν ήταν μόνο οι εμφανίσεις της στην συναυλία για τον εορτασμό του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου που έκαναν το 2012 τη χρονιά της Εμελι Σαντε.

Η 25χρονη τραγουδίστρια έκανε ρεκόρ πωλήσεων την περασμένη χρονιά με το άλμπουμ "Our Version of Events" και απέσπασε τα Brit awards του Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ και της Καλύτερης Σόλο Καλλιτέχνιδας.

Ο Μπεν Χάουαρντ κέρδισε το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Βρετανού Καλλιτέχνη καθώς και το βραβείο Καλύτερου Σόλο Καλλιτέχνη.

Το soundtrack της νέας ταινίας του Τζειμς Μποντ, Skyfall που τραγούδησε η Αντελ ψηφίστηκε το καλύτερο τραγούδι.

Το βραβείο για την καλύτερη live εμφάνιση πήγε στους Coldplay, ενώ οι Mumford&Sons αναδείχθηκαν το καλύτερο βρετανικό συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο O2 Arena στο Λονδίνο εμφανίστηκαν live μεγάλα ονόματα της βρετανικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως ο Ρόμπι Γουίλιαμς, ο Τζάστιν Τίμπερλεικ και οι MUSE, αλλά και αρκετοί από τους νικητές των φετινών βραβείων.

Οι One Direction, οι οποίοι ήταν οι νικητές στην κατηγορία των βρετανών καλλιτεχνών με παγκόσμια επιτυχία διασκεύασαν το One way or another της Blondie το οποίο θα είναι το επίσημο τραγούδι του Comic Relief για φέτος.   

 


Αναλυτικά οι νικητές ανα κατηγορία

-British breakthrough act
Ben Howard

-British male solo artist
Ben Howard

-British female solo artist
Emeli Sande

-British group
Mumford & Sons

-British Live act
Coldplay

-Critics' choice
Tom Odell

-International female solo artist
Lana Del Rey

-International group
Black Keys

-British producer of the year
Paul Epworth

-British Best album of the year
Emeli Sandé, "Our Version Of Events"

-International male solo artist
Frank Ocean

-British single
Adele, "Skyfall"

-Special recognition award
War Child

-Brits global success (for international sales in 2012)
One Direction