Τους έδωσε ελπίδες πρόκρισης και το… πλήρωσε

Πρόστιμο 400 λιρών επιβλήθηκε στον Ματ Σμιθ της Όλνταμ από τους ανθρώπους της διοίκησης, γιατί πανηγύρισε το δεύτερο γκολ κόντρα στην Έβερτον για το Κύπελλο (2-2) δίνοντας τη φανέλα του σε έναν οπαδό της ομάδας.



Τους έδωσε ελπίδες πρόκρισης και το… πλήρωσε
Ως ένας μικρός ήρωας θεωρείται τις τελευταίες μέρες ο Ματ Σμιθ από τους οπαδούς της Όλνταμ, αφού προερχόμενος από τον πάγκο, σκόραρε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά και έστειλε την ομάδα του σε επαναληπτικό παιχνίδι με την Έβερτον, όπου και θα κριθεί ποια εκ των δύο θα περάσει στη φάση των «8» του Κυπέλλου.

Ωστόσο, ο επιθετικός της Όλνταμ παρέκαμψε την απαγόρευση της ομάδας πριν από το παιχνίδι, η οποία ανέφερε πως οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να δίνουν τις φανέλες τους, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να βγάλουν άλλες, δίνοντας τη δική του σε έναν οπαδό.

Ακόμα και το… φιλί της ζωής που έδωσε στον σύλλογο, φαίνεται πως δεν συγκίνησε τους διοικούντες, οι οποίοι του επέβαλαν πρόστιμο 400 λιρών. Αλλά τα «αστεία» περιστατικά δεν σταματούν εκεί, αφού ο οπαδός που πήρε τη φανέλα του Σμιθ στο σπίτι του, αναζητείται για να την επιστρέψει.

Από την πλευρά του, ο συμπαίκτης του Σμιθ, Χοσέ Μπάξτερ που άλλαξε τη φανέλα του με αυτή του Λέιτον Μπάινες, δήλωσε: «Κανείς από εμάς δεν σκέφτηκε την προειδοποίηση λόγω της κατάστασης μετά την ισοφάριση. Ελπίζω πως θα έχουμε φανέλες για το παιχνίδι της Τρίτης».

Τέλος, προς υπεράσπιση της θέσης του συλλόγου, άνθρωποι της διοίκησης είπαν: «Έχει προβλεφθεί πρόστιμο για όσους δίνουν τις φανέλες τους. Μέχρι τον αγώνα, θα προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε όσες φανέλες μπορούμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύλλογος θα καρπωθεί 500.000 λίρες από τον επαναληπτικό!

Επιμέλεια: Γιώργος Σιάφας