Στην Τσέλσι δεν πέτυχε, απλά έτυχε!

Η Τσέλσι πανηγύρισε μια σχετικά εύκολη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας αλλά όσοι μείνουν στο αυτονόητο θα εξακολουθήσουν να μη βλέπουν τα συνεχόμενα λάθη της διοίκησης του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Στην Τσέλσι δεν πέτυχε, απλά έτυχε!

Ο Φρανκ Λάμπαρντ συνεχίζει να σκοράρει και πλέον χρειάζεται άλλα τρία τέρματα για να φτάσει τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, τον Μπόμπι Τάμπλινγκ. Ακόμη και αν ο μέσος των «μπλε» δεν είχε καταφέρει να φτάσει σε τόσο υψηλό αριθμό τερμάτων, δεν θα αλλοιωνόταν η ποδοσφαιρική του αξία και η προσφορά στον λονδρέζικο σύλλογο. Είναι μια φυσιογνωμία, η οποία έχει βάλει τη δική της σφραγίδα στο σύλλογο αφού είναι γενικά αποδεκτό ότι κανείς άλλος δεν έχει προσφέρει περισσότερα. Άλλωστε αυτός ήταν και ο ηγέτης της στην καλύτερη δεκαετία της Τσέλσι.

Με κάθε του εμφάνιση λοιπόν εκθέτει τη διοίκηση του Αμπράμοβιτς, η οποία με τη σειρά της εκθέτει τον Ράφα Μπενίτεθ. Έπειτα από το τέλος κάθε αγώνα, οι Άγγλοι δημοσιογράφοι ρωτούν συνέχεια για το θέμα με τον Λάμπαρντ και ο Ισπανός τεχνικός είναι αναγκασμένος να απαντά ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν το χειρίζεται αυτός.

Ο Μπενίτεθ φυσικά θα ήθελε να χειρίζεται ο ίδιος την υπόθεση Λάμπαρντ αφού δεν υπάρχει προπονητής, ο οποίος δεν θα επιθυμούσε να έχει βασικό στην ομάδα του τον Άγγλο μέσο. Ο Αμπράμοβιτς όμως συνεχίζει να κάνει λάθη. Δεν τον δικαιώνουν οι επιτυχίες της ομάδας αφού κακά τα ψέματα ότι έχει πετύχει η Τσέλσι δεν οφείλεται στο χρήμα που έριξε ο Ρώσος μεγιστάνας, αλλά στο γεγονός ότι κατά περιόδους είχε στον πάγκο της ανθρώπους όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Κάρλο Αντσελότι αλλά και φυσικά παίκτες-προσωπικότητες όπως ο Λάμπαρντ, ο Κόουλ, ο Τέρι και ο Ντρογκμπά.

Ακόμη και πέρυσι, στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, οι ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν τον εαυτό τους αλλά αυτό που αποφάσισε ο Αμπράμοβιτς ήταν να διώξει τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο και ενώ η Τσέλσι βρισκόταν μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα λάθη του Ρώσου συνεχίζονται…