Ζήτησε βίντεο από το «SkySports» η αστυνομία

Εξελίξεις δίχως τέλος στο θέμα της καταπολέμησης του φαινομένου του ρατσισμού στα αγγλικά γήπεδα. Η Αστυνομία του Λονδίνου, ζήτησε ένα αντίγραφο της εκπομπής που προέβαλε τo «SkySports», το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να εντοπίσει και να επιβαρύνει με κατηγορίες τους ρατσιστές οπαδούς.   



Ζήτησε βίντεο από το «SkySports» η αστυνομία

Τα περιστατικά που προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι του δημοφιλούς βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου, έπειτα από τρεις μήνες ερευνών, δουλειάς και επίσκεψης σε κερκίδες φανατικών οπαδών, «ταρακούνησαν» το αγγλικό ποδόσφαιρο και τους αρμόδιους φορείς.

Τοποθέτηση υπήρξε ακόμα και εκ μέρους της Κυβέρνησης, με τον Υπουργό Αθλητισμού, Χιου Ρόμπερτσον να τονίζει πως: «Θα βοηθούσε απίστευτα αν το βίντεο έφτανε στα χέρια των συλλόγων. Θα μπορούσαν αυτοί να το μεταβιβάσουν στην Αστυνομία. Είναι σημαντικό να εντοπιστούν οι ρατσιστικές συμπεριφορές και αν υπάρξουν άτομα που κριθούν ένοχα, τότε αυτά να τιμωρηθούν άμεσα».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αρχές ζήτησαν από το «SkySports» αντίγραφο της εκπομπής που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να αναλάβουν δράση και να εκδιώξουν από τα γήπεδα τους ανθρώπους που εμφανίζονται να χρησιμοποιούν χυδαίους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά των ποδοσφαιριστών.