Μια εντεκάδα...γραμματόσημα!

Στην έκδοση γραμματοσήμων με τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε το Ηνωμένο Βασίλειο  προχώρησε η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου στο πλαίσιο των εορτασμών των 150 χρόνων ιστορίας της.



Μια εντεκάδα...γραμματόσημα!

Μια εντεκάδα γραμματοσήμων με κορυφαίους ποδοσφαιριστές από την Αγγλία, την Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 150 χρόνια της FA.

O ρέκορντμαν συμμετοχών για τα «λιοντάρια» Γκόρντον Μπανκς, είναι ο τερματοφύλακας που επιλέχθηκε. 

Για την άμυνα επιλέχθηκαν ο αρχηγός της Αγγλίας, όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, Μπόμπι Μουρ,  ο Σκωτσέζος Ντειβ ΜακΚαι που φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα της Χάρτς και της Τότεναμ και τον οποίο ο Τζορτζ Μπέστ είχε χαρακτηρίσει ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο. Ο Ουαλός Τζον Τσαρλς που μεταξύ άλλων αγωνίστηκε στη Λιντς και τη Γιουβέντους καταφέρνοντας να μην δεχθεί ποτέ κάρτα στην καριέρα του,  συμπληρώνει την τριάδα των αμυντικών.

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως τον επέλεξαν οι πρώην ποδοσφαιριστές του συλλόγου, Μπραιαν Ρόμπσον  βρίσκεται στα χαφ μαζί  με την άλλη  μεγάλη δόξα των «κόκκινων διαβόλων» Μπόμπι Τσάρλτον.   Ο  δυο φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη Κέβιν Κίγκαν, ο Τζον Μπαρνς  και ο κορυφαίος παίκτης που ανέδειξε η Βόρεια Ιρλανδία Τζόρτζ Μπεστ  είναι οι υπόλοιποι της μεσαίας γραμμής. 

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος Τζιμι Γκριβς  και ο μοναδικός   Σκωτσέζος που έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα, ο Ντένις Λόου είναι οι δυο επιθετικοί.