Κινείται για Πόρτσμουθ ο Κιθ Χάρις

Πρόταση για την εξαγορά της Πόρτσμουθ κατέθεσε όμιλος επιχειρηματιών στον οποίο μετέχει και ο Κιθ Χάρις,  όπως επιβεβαίωσαν οι διαχειριστές του αγγλικού συλλόγου. 



Κινείται για Πόρτσμουθ ο Κιθ Χάρις

To όνομα του είχε ακουστεί πρόσφατα στην Ελλάδα, ως «μαγνήτη» που θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές για την ΑΕΚ. Στο παρελθόν ο Κιθ Χάρις ήταν επικεφαλής της προσπάθειας των Red Knights που επιθυμούσαν να εξαγοράσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τελικά, ο Αγγλος επενδυτής φαίνεται πως στρέφει το ενδιαφέρον του στην Πόρτσμουθ, η οποία τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Για την εξαγορά του συλλόγου που το χρέος του φτάνει τα 60 εκατομμύρια λίρες, έχουν ενδιαφερθεί τόσο ένα τραστ οπαδών (PST) όσο και ο πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας Μπαλραμ Τσαινραι μέσω της εταιρείας Portpin.    

H πρόταση του τραστ των οπαδών ήταν αυτή που προτιμούν τόσο οι διαχειριστές όσο και οι πιστωτές του συλλόγου, ενώ έχει λάβει έγκριση και από τη Football League. Ωστόσο η εξαγορά από την PST θα εξαρτηθεί από το θέμα της παραχώρησης της ιδιοκτησίας του Φράτον Πάρκ.Η έδρα της Πόρτσμουθ ανήκει στον Τσαινραι, στον οποίο ο σύλλογος χρωστά 12 εκατομμύρια λίρες.  Οι οπαδοί κατέθεσαν πρόταση ύψους 2,75 εκατομμυρίων, η οποία απορρίφθηκε από τον επιχειρηματία από το Χονγκ Κόνγκ.  Το θέμα της πώλησης του γηπέδου αναμένεται να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες με την ακρόαση να έχει οριστεί για τις 14 Φεβρουαρίου