«Αποκάλυψη» για το στημένο ματς στην Αγγλία

Η νίκη της Λίβερπουλ (1-0) επί της Ντέμπρετσεν, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, την περίοδο 2009-2010, είναι το «στημένο» παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που έλαβε χώρα στην Αγγλία την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με τον Τύπο της Δανίας.   



«Αποκάλυψη» για το στημένο ματς στην Αγγλία

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ekstra Bladet», σε εκείνο το ματς, είχε δωροδοκηθεί ο πορτιέρο της ουγγρικής ομάδας, ώστε το τελικό σκορ να ξεπερνάει τα 2,5 γκολ. Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ επικράτησαν μόνο 1-0, με αποτέλεσμα να πάνε… περίπατο τα σχέδια των ανθρώπων που ήθελαν να τα «τσεπώσουν».

Μάλιστα, τονίζεται ότι σε γραπτά μηνύματα που βρήκαν οι Αρχές, έπειτα από έρευνα, γινόταν αναφορά στις χαμένες ευκαιρίες του Στίβεν Τζέραρντ για την αποτυχία να σημειωθούν τρία ή περισσότερα γκολ στο παιχνίδι.

Ο Βούκασιν Πόλεκσιτς, που υπερασπιζόταν την εστία της Ντέμπρετσεν, δωροδοκήθηκε εκ νέου στην αναμέτρηση της ομάδας του με τη Φιορεντίνα, στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, την ίδια χρονιά.

Εν τέλει, τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, επειδή δεν ανέφερε ποτέ στα αρμόδια όργανα την παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα.

Όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την τεράστια αποκάλυψη του μεγαλύτερου δικτύου «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου από την Europol, όπου φέρονται να είναι ύποπτα για συμμετοχή στο κύκλωμα 425 άτομα, ενώ 380 αγώνες έχουν βρεθεί στο «μικροσκόπιο».