Διατηρεί το «φλερτ» με την τετράδα

Η Έβερτον επικράτησε εύκολα με σκορ 2-1 της Γουέστ Μπρομ στο «Γκούντισον Παρκ» για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και… συνέχιζε να «φλερτάρει» με την πρώτη τετράδα. Σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ τα «ζαχαρωτά», έμειναν πίσω οι «baggies».   



Διατηρεί το «φλερτ» με την τετράδα

Η βαθμολογία, θα μπορούσε να φαίνεται… πολύ καλύτερη για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ μετά και το ματς της 24ης «στροφής» της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, η Τότεναμ απέσπασε έναν βαθμό (1-1) από το ματς με τη Νόριτς και παρέμεινε στην 4η θέση και το +1.

Το ματς:

Η Έβερτον, απέκτησε ρόλο αφεντικού από το πρώτο… δευτερόλεπτο του αγώνα και δεν άφησε τη Γουέστ Μπρομ να πάρει ανάσα. Ο Ανιτσέμπε κρατούσε απασχολημένους τους αντίπαλους αμυντικούς, ο Κέβιν Μιραλάς έφτιαχνε το παιχνίδι της ομάδας του και στο 20ο λεπτό, τα «ζαχαρωτά» είδαν τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι από σουτ του Φελαϊνί. Λίγο αργότερα, όμως, ο Μπέινς δεν θα συγχωρούσε. Στο 29’, μπήκε στην περιοχή με σπριντ, ο Όσμαν τον είδε, του έκανε την πάσα και ο Άγγλος μπακ με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ! Μάλιστα, ήταν αυτός που θα «καθάριζε» το παιχνίδι, όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ανιτσέμπε για το 2-0.

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου επέτρεπε στην Έβερτον να ηρεμήσει και να κρατήσει δυνάμεις, αλλά οι παίκτες του Μόγιες συνέχισαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο και μάλιστα, χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Μπορεί πλέον να μην έβγαιναν στην επίθεση με μεγάλη συχνότητα, αλλά ταυτόχρονα δεν διέτρεχαν κινδύνους από τους «baggies». Η ομάδα του Κλαρκ μείωσε στο 65ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη μια λάθος αντίδραση του Τζον Χάιτινχα. Ο Ολλανδός, στην προσπάθειά του να σώσει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Λουκάκου, έκανε… «τσαφ» και επέτρεψε στον Λονγκ που παραμόνευε, να μειώσει με κεφαλιά για το 2-1.Στο 68’, μάλιστα, η Γουέστ Μπρομ θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε ο Ντόρανς κόντραρε και σταμάτησε στο δοκάρι του Χάουαρντ. Δοκάρι είχε και ο Πίεναρ για την Έβερτον, στο 81’. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Χάιτινχα, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μιραλάς (66’ Γκίμπσον), Νέβιλ, Όσμαν, Πίεναρ, Φελαϊνί, Ανιτσέμπε (84’ Γέλαβιτς)

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Όλσον, Ποπόφ, ΜακΌλεϊ, Τζόουνς, Μόρισον (62’ Λονγκ), Μπραντ, Τόμας (77’ Ρόσενμπεργκ), Θορν (43’ Γιάκομπ), Ντόρανς, Λουκάκου