Σοκ για Λίβερπουλ! (video)

Στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας σταμάτησε η πορεία της Λίβερπουλ στη φετινή διοργάνωση. Οι «κόκκινοι» ηττήθηκαν 3-2 από την Όλνταμ και υπέστησαν οδυνηρό αποκλεισμό.   



Σοκ για Λίβερπουλ! (video)

Μονάχα στο τελευταίο ημίωρο πάλεψαν οι ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς, κυρίως λόγω… της εισόδου του Στίβεν  Τζέραρντ, με τον Άγγλο να ισορροπεί την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λίβερπουλ, αποκλείστηκε από ομάδα που αγωνίζεται δύο κατηγορίες χαμηλότερα, για πρώτη φορά μετά το 1993. Τότε, η Μπόλτον είχε επικρατήσει 2-0 του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, υποχρεώνοντάς τον σε πικρό αντίο.

Το ματς:

Η αποφασιστικότητα που διέκρινε τους ποδοσφαιριστές της Όλνταμ μπορούσε να αποβεί καθοριστική για το αποτέλεσμα του αγώνα και την κατεύθυνση που θα έπαιρνε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η Λίβερπουλ, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 3ο λεπτό με το αυτογκόλ του Σρκτελ που στην προσπάθειά του να απομακρύνει την κεφαλιά του Ματ Σμιθ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόουνς. Οι «κόκκινοι» ήξεραν ότι έπρεπε να βρουν στην επίθεση τον Λουίς Σουάρες και ο Ουρουγουανός φάνηκε να είναι ο μοναδικός στόχος κάθε μπαλιάς των συμπαικτών του. Για να σκοράρει, πάντως, δεν χρειάστηκε βοήθεια. Πήρε τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή και με λίγη δόση τύχης την κράτησε μέχρι την περιοχή για να πλασάρει σωστά και να κάνει το 1-1 στο 17ο λεπτό. Στο 25’ ο Σουάρες σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Η Λίβερπουλ είχε το πάνω χέρι μετά την ισοφάριση, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος της 2-1. Ο Τζόουνς έκανε τραγικό λάθος χάνοντας τη μπάλα και ο Κροφτ την έσπρωξε στον Σμιθ που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Φαίνεται τελικά πως το γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα, επηρέασε την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς και έκανε την Όλνταμ να το παλέψει ακόμα περισσότερο. Ο Ρις Γουαμπάρα στο 48ο λεπτό έκανε το 3-1 με κεφαλιά από σέντρα του Γουίντσεστερ, ενώ στο 52’, το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει διαστάσεις απίστευτου διασυρμού για τη Λίβερπουλ. Ο Μπάξτερ βρέθηκε απέναντι από τον Τζόουνς, αλλά στην προσπάθειά του να «κρεμάσει» τον πορτιέρο των «κόκκινων», νικήθηκε! Με την είσοδο του Στίβεν Τζέραρντ, η Λίβερπουλ ισορρόπησε την κατάσταση, απέκτησε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και άρχισε να ασκεί πίεση στην Όλνταμ. Ο Άγγλος μέσος είχε ένα καλό σουτ στο 67ο λεπτό, αλλά ο Μπάξτερ μπήκε στην πορεία της μπάλας για την κόντρα. Οι παίκτες του Πολ Ντίκοφ, πλέον, αμύνονταν με νύχια και με δόντια, κλωτσούσαν τη μπάλα για να φύγει μακριά κάθε φορά που βρισκόταν μέσα στην περιοχή τους. Ο Άλεν, ωστόσο, στο 79’ μείωσε, έγραψε το 3-2 και αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, αφού ο Τζέραρντ στο 89' πέτυχε το δοκάρι...


Oldham vs Liverpool 3:2 MATCH HIGHLIGHTS από UCL2410

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Γουίσντομ (55’ Τζέραρντ), Κόατς, Σκρτελ, Ρόμπινσον, Άλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ (72’ Σέλβεϊ), Μπορίνι (55’ Ντάουνινγκ), Στάριτζ, Σουάρες

Όλνταμ: Μπουζάνις, Γουαμπαρά, Εμβοτό, Μπάιρν, Γκράουντς, Κροφτ, Βεσολόφσκι, Εμτσανγκάμα (10’ Γουίντσεστερ), Σίμπσον (77’ Τέιλορ), Μπάξτερ, Σμιθ (84’ Μέλορ)