Τεράστια διαφορά νοοτροπίας!

Η κοινωνική ευαισθησία των ποδοσφαιρικών ομάδων και η συμμετοχή τους σε κοινωφελείς προσπάθειες στη χώρα μας εξαντλείται σε επισκέψεις σε ιδρύματα πριν τις γιορτές. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Τεράστια διαφορά  νοοτροπίας!

Στην Αγγλία όμως γίνονται κινήσεις σαν αυτή της Μίλγουολ, που ζήτησε να μεταφερθεί μία μέρα νωρίτερα (απόψε αντί για αύριο) το παιχνίδι Κυπέλλου με την Αστον Βίλα, ώστε να πάρουν μέρος οι οπαδοί, αλλά και οι παίκτες της ομάδας στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, με αίτημα να μην κλείσει η μονάδα επειγόντων περιστατικών για παιδιά στο τοπικό νοσοκομείο!

Η κίνηση της Μίλγουολ, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό, αφού η πίεση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας με τον όγκο των οπαδών της μπορεί πάντα να βοηθήσει. Χιλιάδες μητέρες με παιδιά στα καρότσια τους έκαναν και την Τρίτη, πορεία διαμαρτυρίας και ζήτησαν να συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας, αλλά η αυριανή κινητοποίηση και η πορεία μέχρι τη Βουλή των Κοινοτήτων θα έχει, όπως πιστεύουν οι διοργανωτές, μεγαλύτερη δυναμική και δημοσιότητα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Μίλγουολ είπε πως η ομάδα θεώρησε ως μίνιμουμ υποχρέωσή της να συμπαρασταθεί αφού όπως είπε «οι οπαδοί μας, αλλά και οι παίκτες μας είναι γονείς επίσης» και συμπλήρωσε πως η απόφαση για κλείσιμο της μονάδας θα δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία δυσεπίλυτα προβλήματα. Εκείνο που αξίζει να κρατήσουμε είναι και η άμεση συμφωνία της διοίκησης της Αστον Βίλα. Οι «Βίλανς», αν και έπαιξαν το βράδυ της Τρίτης στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ με την Μπράντφορντ και θα είχαν κάθε λόγο να αντιδράσουν, δεν είπαν κουβέντα! Αυτά βλέπουμε και μελαγχολούμε με τη διαφορά νοοτροπίας. Γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι που μπορεί να αποκοπεί από τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και δυστυχώς οι δικές μας ομάδες δεν το έχουν αφουγκραστεί πλήρως!