Τσέλσι-Άρσεναλ (preview)

Ως αντίδοτο στην κρίση που περνούν οι δυο ομάδες του Λονδίνο είναι το ντέρμπι της Κυριακής, με τις Τσέλσι και Άρσεναλ να προσπαθούν για τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά. Μοιρασμένη η προϊστορία ανάμεσά τους, παραμένει αναπάντητο ερώτημα η αγωνιστική κατάσταση του Τζον Τέρι.



Τσέλσι-Άρσεναλ (preview)

Αν και η Τσέλσι μετρά, μόλις, μια ήττα –και πέντε νίκες- στα εφτά τελευταία ματς πρωταθλήματος, η ισοπαλία με τη Σαουθάμπτον και κυρίως ο τρόπος με την οποία αυτή ήρθε έβγαλε ξανά στην επιφάνεια προβλήματα ανάμεσα στους οπαδούς και τον Ράφα Μπενίτεθ.

Οι «μπλε» τα καταφέρνουν καλύτερα μακριά από την έδρα τους παρά εντός, με τον Μπενίτεθ στον πάγκο, αφού στο «Stamford Bridge» μετρούν μία νίκη σε έξι ματς, ενώ μακριά από αυτό έχουν το απόλυτο με έξι στα έξι!

Αντίθετα, η Άρσεναλ δεν είναι τόσο φορμαρισμένη όσο η Τσέλσι και θέλει να …ξεπλύνει την ντροπή από την ήττα στην έδρα της από τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «κανονιέρηδες» έχουν κάνει νέο αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής, αφού ποτέ άλλοτε με τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο δεν είχαν τόσους λίγους βαθμούς μετά από 21 ματς.

 

Αγωνιστικά νέα

Αρκετά πιθανή είναι η συμμετοχή του Τζον Τέρι στο ματς, ακόμη και στο αρχικό σχήμα, αφού ο Ράφα Μπενίτεθ με τις δηλώσεις του έδειξε πως προβληματίζεται για τις επιδόσεις των παικτών του όταν ο αρχηγός της ομάδας δεν αγωνίζεται στα μετόπισθεν. Αυτή θα είναι η πρώτη του συμμετοχή από το Νοέμβριο στη βασική ενδεκάδα, εάν πραγματοποιηθεί η σκέψη του Ισπανού προπονητή. Πάντα εκτός οι Τζον Όμπι Μίκελ και Βίκτορ Μόουσες, ενώ ο Οριόλ Ρομέου παραμένει τραυματίας.

Κανονικά υπολογίζεται ο Λοράν Κοσιελνί, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, ενώ αντίθετα ο Βενγκέρ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τόμας Ροζίτσκι και Μίκελ Αρτέτα. Εκτός αποστολής και ο Ζερβίνιο, ο οποίος συμμετέχει στο Κόπα Άφρικα.

 

Πιθανές συνθέσεις

Τσέλσι: Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Κόουλ – Μάτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Λουίζ – Μάτα, Τόρες, Αζάρ

Άρσεναλ: Σέζνι – Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς – Καθόρλα, Γουίλσιρ, Ντιαμπί – Τσάμπερλεϊν, Γουόλκοτ, Ποντόλσκι