Aλλάζει όνομα το Wembley;

Eντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η διαφαινόμενη απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να διαφοροποιήσει το όνομα του ιστορικού γηπέδου Wembley, προκειμένου να ωφεληθεί από μια συμφωνία ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο!



Aλλάζει όνομα το Wembley;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph η FA έχει στα σχέδια της μια... ελαφριά μετονομασία του θρυλικού γηπέδου που θα λέγεται «Wembley Stadium σε συνεργασία με την ΕΕ». Η EE είναι εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενώ αντίστοιχη συμφωνία έχει κάνει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για το Κύπελλο, που το έχει ονομάσει: FA Cup με χορηγία από την Budweiser.

Τα οικονονικά οφέλη θα φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ποσό που δεν μπορεί να αρνηθεί εύκολα η Ομοσπονδία καθώς θέλει να ξεπληρώνει ευκολότερα τα δάνεια που πήρε για να ανακατασκευάσει το Wembley το 2007! Ηδη έχει κάνει αντίστοιχη συμφωνία με την Carlsberg, η οποία έχει ονομασθεί ως η επίσημη μπύρα του ιστορικού γηπέδου.

Πάντως, παρότι δεν θα αλλάξει το όνομα Wembley, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους φιλάθλους που δεν δέχονται εύκολα τέτοιες αλλαγές...