Ο MVP της 22ης αγωνιστικής (video)

Τρέχει, μαρκάρει (όταν χρειαστεί), πασάρει, σκοράρει. Είτε παίζει σε αδιάφορο ματς, είτε σε ένα μεγάλο αγγλικό ντέρμπι. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν θα μπορούσε να μην κάνει το… κομμάτι του στη νίκη (2-1) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ και πιστώνεται τον τίτλο του MVP για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!



Ο MVP της 22ης αγωνιστικής (video)

Ο Ολλανδός αστέρας, η αλήθεια είναι, ότι δεν χρειάστηκε να κάνει και πάρα πολλά για να βοηθήσει τους «κόκκινους διαβόλους» να φτάσουν στη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Πολλές ευκαιρίες δεν είχε, αλλά δεν τις χρειάζεται κιόλας. Στο 19’, αρκούσε να βρεθεί στο σωστό σημείο, να ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Άγκερ και με το αριστερό να πλασάρει σωστά από τη σέντρα του Εβρά για το 1-0. Ο Ντάνι Γουέλμπεκ ήταν αυτός που μονοπώλησε τις ευκαιρίες της Γιουνάιτεντ στο πρώτο μέρος και ο Φαν Πέρσι απλά βοηθούσε, συνεισφέροντας στο ομαδικό παιχνίδι.

Στο 54’, ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ αρκετά κοντά στη μεγάλη περιοχή του Ρέινα, για να στείλει… συστημένη τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και το κεφάλι του Πατρίς Εβρά που με τη βοήθεια του Νεμάνια Βίντιτς έκανε το 2-0. Όταν χρειάστηκε να αμυνθεί, το έκανε με επιτυχία και μάλιστα, έτρεχε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί ακόμα και μια χαμένη μπαλιά για να διώξει παντελώς το άγχος από τους συμπαίκτες του μετά τη μείωση του σκορ (2-1) από τη Λίβερπουλ.

Με 21 γκολ στη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και 17 μονάχα στο πρωτάθλημα, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Δείτε τα… καμώματά του στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ:

Video: Epic Sunday: Manchester United, Liverpool Analysis