Όταν ο Ανρί... έριξε πάλι κανονιά (videos)

Είναι από τις σχέσεις ποδοσφαιριστή – ομάδας που δεν τελειώνουν. Από αυτές που η αγάπη των οπαδών για τον παίκτη και η δική του για τον σύλλογο και τους οπαδούς του, δεν σβήνει. Ο Τιερί Ανρί, σαν σήμερα, πριν από ακριβώς έναν χρόνο, βίωσε μια από τις ευτυχέστερες ημέρες της ζωής του κι όχι μόνο της ποδοσφαιρικής του καριέρας.   



Όταν ο Ανρί... έριξε πάλι κανονιά (videos)

Ιανουάριος του 2012. Πέντε χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της Άρσεναλ, ο Γάλλος σούπερ σταρ, φοράει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα με το κανόνι στο στήθος.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει και πολύ για να τον πείσει να επιστρέψει στον λονδρέζικο σύλλογο. Ο κόσμος της ομάδας παραληρεί. Ο Ανρί, με το άγαλμά του να κοσμεί πλέον και τον περιβάλλοντα χώρο του «Έμιρεϊτς», ξέρει ότι πρέπει να χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές στους φίλους της Άρσεναλ, έστω κι αν η δεύτερη θητεία του στην ομάδα θα διαρκέσει περίπου ενάμιση μήνα. Τόσο, δηλαδή, όσο θα διαρκούσε ο δανεισμός του από τη New York Red Bulls.

Σαν σήμερα, λοιπόν, 9 Ιανουαρίου του 2012, η Άρσεναλ φιλοξενούσε τη Λιντς για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά εντός αγωνιστικού χώρου. Χρειαζόταν μια έμπνευση. Για την ακρίβεια, δύο. Μια από τον Σονγκ και μια από τον Ανρί που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο με αλλαγή στο 68ο λεπτό. Ο Γάλλος, δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, με ένα από τα αυτά τα σουτ με τα οποία έχει αφήσει ανεξίτηλα γραμμένο το όνομά του στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Γκολ, 1-0, παράνοια στις εξέδρες του «Έμιρεϊτς», και τρέλα… στο μυαλό του Ανρί. Η αγκαλιά στον Αρσέν Βενγκέρ αμέσως μετά το γκολ, αποδεικνύει γιατί αυτός ο άνθρωπος και αυτός ο σύλλογος, έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Τιερί Ανρί.

Το england365.gr σας θυμίζει εκείνη τη μέρα, τη στιγμή που μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή χειμερινή μεταγραφική περίοδος, δεν θα σταματήσουν τα σενάρια περί νέου come-back του «Βασιλιά» στο Λονδίνο. Του θρύλου, Τιερί Ανρί…