Στον Ολλανδό... δεν αρέσει να χάνει

Όποτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ανάγκη από γκολ, απλά... μπαίνει στο γήπεδο. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι απέτρεψε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας για την ομάδα του, αφού στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο έγραψε το 2-2 και έστειλε σε ρεβάνς την κόντρα του 3ου γύρου.



Στον Ολλανδό... δεν αρέσει να χάνει

Στην επιστροφή του Τζο Κόουλ στα «σφυριά» έπειτα από δέκα χρόνια, η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς έφτασε με δύο γκολ «σερβιρισμένα» από τον Άγγλο εξτρέμ να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από το γκολ του Τομ Κλέβερλι στο 23ο λεπτό.

Ωστόσο, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι που είχε περάσει στο παιχνίδι σαν αλλαγή, σκόραρε στις καθυστερήσεις για να δώσει τη δυνατότητα στη Γιουνάιτεντ να υποδεχτεί τη Γουέστ Χαμ στο Μάντσεστερ κι εκεί, να πάρει την πρόκριση στον 4ο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. 

Το ματς:

Η Γουέστ Χαμ δεν θα χαριζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όχι μπροστά στους οπαδούς τους και στην επανεμφάνιση του Τζο Κόουλ με τη φανέλα της ομάδας έπειτα από… δέκα χρόνια. Ο  Άγγλος εξτρέμ ξεκίνησε βασικός κι ενώ προσπαθούσε για το καλό των «σφυριών», είδε τον τερματοφύλακά του να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Ο Κλέβερλι από ασίστ του Ερνάντες στο 23’, χωρίς να το σκεφτεί και πολύ, σούταρε δυνατά για το 1-0. Οι Λονδρέζοι είχαν άμεση απάντηση, με τον Κόουλ να σεντράρει στο 27’ και τον Κόλινς με κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1. Το παιχνίδι… αγρίεψε, τα τάκλιν διαδέχονταν το ένα το άλλο και το «Άπτον Παρκ»… έγινε εχθρικό.

Η ανάπαυλα, έριξε το βαθμό του αγώνα, αλλά και πάλι η Γουέστ Χαμ εμφανίστηκε ελαφρώς καλύτερη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 58ο λεπτό, από σέντρα του Τζο Κόουλ, ο Κάρλτον Κόουλ με κεφαλιά υποχρέωσε σε πανέμορφη επέμβαση τον Νταβίντ Ντε Χέα, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ισπανός πορτιέρο δεν είχε την ίδια τύχη. Σαν σε… επανάληψη του πρώτου γκολ που δέχθηκε, ο Κόουλ έκανε τη σέντρα, ο Κόλινς την κεφαλιά και η μπάλα κατάληξε στα δίχτυα για το 2-1! Στο 73’, ο Βαλένσια έχασε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία για τους «κόκκινους διαβόλους», μη καταφέρνοντας με μετουσιώσει σε γκολ μια σέντρα του Αλεξάντερ Μπίτνερ. Η Γιουνάιτεντ, τελικά, έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το δεξί σουτ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι που για ακόμα μια φορά λύτρωσε την ομάδα του και στη συγκεκριμένη περίπτωση, απέτρεψε τον αποκλεισμό κι έστειλε την κόντρα του 3ου γύρου του Κυπέλλου σε επαναληπτικό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Γιασκελάινεν, Τόμκινς, Κόλινς, Ντεμέλ, Ποτς, Νόλαν, Κόλισον, Ντιαρά (73’ Νομπλ), Τζο Κόουλ (78’ Τέιλορ), Κ. Κόουλ, Βαζ Τε (61’ Τζάρβις)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Έβανς, Σμόλινγκ (78’ Γκιγκς),  Βίντιτς, Μπίτνερ, Σκόουλς (68’ Βαλένσια), Κλέβερλι, Καγκάβα, Ερνάντες (68’ Φαν Πέρσι), Γουέλμπεκ