«Τραμπούκισαν» τον Ρίο για να υπογράψει!

Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν πρόκειται για πρόσφατο γεγονός. Σημειώθηκε πριν οχτώ χρόνια, όπως εκμυστηρεύτηκε ο Ρίο Φέρντιναντ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «FourFourTwo». Ο Άγγλος αμυντικός είχε δει… κουκουλοφόρους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να διαδηλώνουν έξω από το σπίτι του για να υπογράψει νέο συμβόλαιο!



«Τραμπούκισαν» τον Ρίο για να υπογράψει!

Πριν από οχτώ χρόνια, ο υψηλόσωμος στόπερ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους «κόκκινους διαβόλους» ώστε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον σύλλογο, στον οποίο ανήκε από το 2002.

Μια φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει στον Τύπο και τον έδειχνε σε γεύμα με τον τότε εκτελεστικό διευθυντή της Τσέλσι, Πίτερ Κένιον, εξαγρίωσε τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ που επέλεξαν να… περάσουν το μήνυμά τους στον ποδοσφαιριστή.

«Στην αρχή δεν είχα δει τι ακριβώς συνέβαινε. Άκουσα φωνές και αυτό που έκανα ήταν να αρπάξω ένα μεγάλο ξύλο και να πεταχτώ μπροστά στη τζαμαρία για να τους τρομάξω. Μόλις το έκανα, είδα ένα γκρουπ κουκουλοφόρων οπαδών μας. Στην αρχή μου πέρασε από το μυαλό να κάνω τον τρελό. Αλλά άρχισαν να μου φωνάζουν “είμαστε οπαδοί της Γιουνάιτεντ! Υπόγραψε νέο συμβόλαιο!”. Εξεπλάγην και απλά τους απάντησα ότι ήταν πολύ νωρίς για να κάνω κάτι τέτοιο, αφού οι διαπραγματεύσεις μου με τη διοίκηση του συλλόγου βρίσκονταν σε πολύ πρώιμο στάδιο».

Όπως ανέφερε, ήξερε γιατί συνέβη όλο αυτό. Λόγω της φωτογραφίας με τον Κένιον, για την οποία είχε εξήγηση: «Πήγα σε ένα εστιατόριο για να φάω και να μιλήσω με τον ατζέντη μου, αλλά εκεί ήταν και ο τότε εκτελεστικός διευθυντής της Τσέλσι. Κάποιος έβγαλε μια φωτογραφία και το πέρασε στον Τύπο σαν να βγήκαμε για να μιλήσουμε για πιθανή συνεργασία. Και πραγματικά απορούσα και το είπα στους οπαδούς που είχαν έρθει στο σπίτι μου. Είναι δυνατόν, αν ήθελα να μιλήσω με την Τσέλσι, να το έκανα τόσο φανερά;».

Το θέμα, ολοκληρώθηκε με την κλήση στην αστυνομία από έναν γείτονα του Ρίο Φέρντιναντ και οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ αποχώρησαν μόλις άκουσαν τις σειρήνες από τα περιπολικά…