Ο MVP της 20ης αγωνιστικής (video)

Γι’ αυτό είναι «σημαία». Γιατί μπορεί να διανύει δύσκολη περίοδο εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά μέσα σε αυτούς, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Ο Φρανκ Λάμπαρντ, χάρισε στην Τσέλσι τη νίκη (2-1) επί της Έβερτον, επιβεβαιώνοντας πως είναι «πιστός στρατιώτης» του συλλόγου, παρά το θέμα του συμβολαίου του.   



Ο MVP της 20ης αγωνιστικής (video)

Μεσοβδόμαδα, προέκυψαν σενάρια που τον ήθελαν να έχει ενημερωθεί από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς ότι θα πρέπει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, μέχρι το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Η Τσέλσι, είναι όλη του η ζωή. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι κι παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι θα βάλει τέλος στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, μέσα στο γήπεδο, τα ξεχνάει όλα.

Έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ από το 2ο λεπτό με το γκολ του Πίεναρ, ο Λάμπαρντ έπρεπε να κάνει το κάτι παραπάνω. Και το έκανε δις. Λίγο πριν την ανάπαυλα ισοφάρισε με κεφαλιά, στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψε το σκορ με κοντινό σουτ, εκμεταλλευόμενος τη φάση διαρκείας στα καρέ των «ζαχαρωτών» και χάρισε στους Λονδρέζους τους τρεις βαθμούς.

Σε κάθε πανηγυρισμό, χτυπούσε με το χέρι το σημείο της καρδιάς, πάνω από στο σήμα της Τσέλσι. Στο φινάλε του αγώνα, πάλι το ίδιο. Η φανέλα αυτή, τον μεταμορφώνει. Την έχει ιδρώσει, της έχει προσφέρει πολλά και έχει ανταμειφθεί. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή, ήταν οι ιαχές των οπαδών των «μπλε» στο «Γκούντισον Παρκ», που δεν σταματούσαν να φωνάζουν «Ρομάν, βαλ’ τον να υπογράψει»!

Δείτε τα γκολ που πέτυχε: