Τέλος από τη Νιγηρία ο Οντεμβίγκι

Ο αποκλεισμός του από την προεπιλογή της Νιγηρίας για το Κόπα Άφρικα του 2013, έφερε και το τέλος της διεθνής του καριέρας. Ο Πίτερ Οντεμβίγκι, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα της πατρίδας του, τονίζοντας πως η τελευταία εξέλιξη ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.   



Τέλος από τη Νιγηρία ο Οντεμβίγκι

Ο 31χρονος επιθετικός της Γουέστ Μπρομ, δεν περίμενε να βρίσκεται ούτε στους 32 της προεπιλογής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ο λόγος; Η χρόνια κόντρα με τον ομοσπονδιακό του προπονητή, Στίφεν Κέσι. Οι δύο τους, έχουν προηγούμενα και ο αποκλεισμός του Οντεμβίγκι από την προεπιλογή για το Κόπα Άφρικα σήμανε και το τέλος της παρουσίας του στην εθνική ομάδα.

«Δεν περίμενα να με καλέσει. Ήταν αναμενόμενο. Έχουμε πολλά άλυτα θέματα και αυτά δεν μας αφήνουν να συνεργαστούμε. Η θητεία μου στην εθνική Νιγηρίας τελείωσε. Έπαιξα για 10 χρόνια από το 2002 έως το 2012, αποκόμισα σπουδαίες εμπειρίες, αλλά δεν μπορώ να συνεργαστώ με έναν προπονητή που δεν με θέλει στην ομάδα του» είπε αρχικά ο έμπειρος φορ και πρόσθεσε:

«Του είχα πει σε μια τελευταία κουβέντα που κάναμε, ότι δεν χρειάζεται να κρυφτεί πίσω από ιστορίες και παραμύθια αν δεν με θέλει στην ομάδα του. Περίμενα την ανακοίνωση της προεπιλογής. Αν με είχε συμπεριλάβει, θα πήγαινα να παίξω γιατί αγαπώ την πατρίδα μου και το ποδόσφαιρο και πάντα θα νοιάζομαι για την εθνική ομάδα. Δεν βρίσκομαι, όμως, στα πλάνα του και το αποδέχομαι, αλλά θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι δεν ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση να μην ξαναπαίξω στην εθνική ομάδα».