Οι πρωταθλητές των tweets το 2012

Τα δέκα γεγονότα που σχολιάστηκαν από τους Βρετανούς περισσότερο στο twitter μέσα στο 2012 ανακοινώθηκαν σήμερα.



Οι πρωταθλητές των tweets το 2012

Σε μια χρονιά που η Βρετανία διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και  η Αγγλία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του EURO, αλλά ως συνήθως αποκλείστηκε στα πέναλτι είναι λογικό να υπήρχε άφθονο υλικό για σχολιασμό στο twitter.

H εταιρεία ανακοίνωσε το top-10 των ιστοριών που σχολιάστηκαν περισσότερο βασιζόμενη στα tweets που έγιναν ανά δευτερόλεπτο. 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο χορός του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και της συζύγου του, Σαμάνθα με τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 12 Αυγούστου. 

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο προημιτελικός αγώνας για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Αγγλίας κόντρα στην Ιταλία και ο αποκλεισμός που ήρθε στη διαδικασία των πέναλτι, στις 24 Ιουνίου.

Ο φετινός νικητής του βρετανικού X-factor Τζειμς Αρθουρ βρέθηκε μόλις φορά προτεινόμενος προς αποχώρηση και το γεγονός από μόνο του προκάλεσε παροξυσμό στο twitter,   περισσότερο και από τη βραδιά του τελικού. Η 18η Νοεμβρίου και η μάχη για την παραμονή στο show του Αρθουρ με την Ελα Χέντερσον βρίσκονται στην τρίτη θέση.  

Ο τελικός των 100μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να είναι το αγώνισμα που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα παγκοσμίως, όμως η νίκη του Γιουσέιν Μπολτ το βράδυ της 5ης Αυγούστου καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στη λίστα των γεγονότων με τα περισσότερα tweets στη Βρετανία.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η εμφάνιση του Ροούαν Ατκινσον, γνωστότερου ως Mr.Bean, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 27 Ιουλίου και το σκετς αναφορικά με την ταινία «Οι δρόμοι της φωτιάς».

Δυο ψηφοφορίες του X-factor, η μια την πρώτη εβδομάδα και η άλλη την πέμπτη εβδομάδα διεξαγωγής του show βρίσκονται στην έκτη και όγδοη θέση αντίστοιχα.

Ανάμεσα τους, στην έβδομη θέση, είναι η ισοφάριση 2-2 του Θιο Γουόλκοτ στην αναμέτρηση των «λιονταριών» με τη Σουηδία, το γκολ του Λέσκοτ με το οποίο η Αγγλία άνοιξε το σκορ κόντρα στη Γαλλία στις 11 Ιουνίου καταλαμβάνει την ένατη θέση. 

Τη δεκάδα συμπληρώνει ο αγώνας της Μάντσεστερ Σίτυ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και κυρίως η φάση του τρίτου γκολ των Ισπανών με τον Κριστιάνο Ρονάλνο που χάρισε τη νίκη με 3-2, στις 18 Σεπτεμβρίου.