H υπογραφή που έβαλε «φωτιά» στον Αζάρ

Ένα ακόμη…διπλωματικό επεισόδιο καλείται να αντιμετωπίσει η Τσέλσι μετά την απόφαση του Εντεν Αζαρ να υπογράψει έγγραφο διαμαρτυρίας για την ανάθεση στο Ισραήλ της διοργάνωσης Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ελπίδων το προσεχές καλοκαίρι.



H υπογραφή που έβαλε «φωτιά» στον Αζάρ

Η υπόθεση του Τζον Τέρι που κατηγορήθηκε για ρατσιστικά σχόλια προς τον  Αντον Φέρντιναντ, αλλά και οι κατηγορίες προς τον διαιτητή Μάρκ Κλάτενμπουργκ δεν ήταν τα μόνα επεισόδια που αντιμετώπισε τη φετινή χρονιά η Τσέλσι.

Ο Εντεν Αζαρ λέγεται πως υπέγραψε μια επιστολή -την οποία έχουν συνυπογράψει άλλοι 62 ποδοσφαιριστές- διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να φιλοξενήσει το Ισραήλ το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα U-21, καθώς όπως υποστηρίζεται κάτι τέτοιο αποτελεί επί της ουσίας «επιβράβευση» για το Ισραήλ παρά την στρατιωτική επίθεση στη Γάζα που είναι αντίθετη με τα αθλητικά ιδεώδη.  

Η κίνηση αυτή του Βέλγου επιθετικού οδήγησε μερίδα οπαδών της Τσέλσι –μεταξύ των οποίων και γνωστοί δικηγόροι- να εκφράσουν μέσω email προς τον εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου Ρον Γκουρλει τη διαμαρτυρία τους.  Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, η επιστολή εστάλη και στον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ντέιβιντ Μπέρνστιν και μεταξύ άλλων τονίζεται πως είναι ανεπίτρεπτο ο Αζαρ να χρησιμοποιεί την ιδιότητα του ως παίκτης της Τσέλσι προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του για τέτοια ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα. 

Ωστόσο ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή Τζον Μπικο διέψευσε πως ο Αζαρ στήριξε με την υπογραφή του τη διαμαρτυρία. «Ο Εντεν ποτέ δεν μιλά για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και δεν υπέγραψε τίποτα».  

Πάντως το όνομα του 21χρονου άσου συνεχίζει να εμφανίζεται στην επιστολή διαμαρτυρίας που έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Φρεντερικ Κανουτέ