«Κλουβιά» τα γήπεδα στην Πρέμιερ

Τα όσα έγιναν στο τέλος του ντέρμπι του Μάντσεστερ ανοίγουν νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική ζωή της Αγγλίας, μετά και τις δηλώσεις από την PFA. Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών ζητά την τοποθέτηση προστατευτικών δικτύων πίσω από τα τέρματα ώστε να προστατεύονται οι παίκτες από ρίψεις αντικειμένων ή από το …μένος των οπαδών. 



«Κλουβιά» τα γήπεδα στην Πρέμιερ

Η κίνηση του οπαδού της Μάντσεστερ Σίτι να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να κατευθυνθεί προς τον Ρίο Φέρντιναντ, αλλά και το κέρμα που δέχθηκε στο μάτι ο Άγγλος αμυντικός, αλλάζουν την ατζέντα στην Πρέμιερ.

Ο Γκόρντον Τέιλορ, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, ζητά την όλο και μεγαλύτερη προστασία των παικτών από τέτοια φαινόμενα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ποδοσφαιριστής γίνεται στόχος φιλάθλων, αφού είχε προηγηθεί η επίθεση στον Κρις Κέρκλαντ, από οπαδό της Λιντς.

«Πιστεύω πως πρέπει να εξεταστεί το θέμα. Να συζητηθούν όλες οι εκδοχές, ίσως και να μπουν δίχτυα σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα πίσω από τα τέρματα ή στα κόρνερ», τόνισε ο Τέιλορ εκ μέρους της PFΑ.

Η φετινή σεζόν σηματοδοτεί τα 20 χρόνια από τη δημιουργία της Πρέμιερ Λιγκ, του πιο εμπορικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στον πλανήτη. Ωστόσο, τα κρούσματα ρατσισμού και οι επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές απασχολούν όλο και περισσότερο τις Αρχές στο Νησί.