Τα «καναρίνια» τραγουδούν ακόμη (video)

Ακόμη κι αν χρειάστηκε να της βγει η …ψυχή η Νόριτς τα κατάφερε. Η ομάδα του Κρις Χιούτον πέρασε νικηφόρα από την Ουαλία, επικρατώντας με 4-3 της Σουόνσι και επέκτεινε το αήττητο ρεκόρ της στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Εξαιρετικό το ματς στο «Liberty», με τους «κύκνους» να ισοφαρίζουν, αλλά το γκολ του Μίτσου ακυρώθηκε ως οφσάιντ.



Τα «καναρίνια» τραγουδούν ακόμη (video)

Η Νόριτς πιστοποίησε την εξαιρετική της φόρμα και έκανε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, η οποία την απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη και την έφερε στο μέσο της βαθμολογίας.

Τα «καναρίνια» μπήκαν …φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο, σημείωσαν τρία γκολ στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ σε διαφορά ασφαλείας, παρά τη μαζική αντεπίθεση της Σουόνσι στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ εξακολουθεί να βρίσκεται στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα και κοιτά το επόμενο ματς, το οποίο είναι για το Λιγκ Καπ, έναν θεσμό τον οποίο υπολογίζουν αρκετά στο «Liberty». 

Το ματς

Η Νόριτς έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της, με τους παίκτες του Χιούτον να πιέζουν ψηλά και να δίνουν γρήγορο τέμπο στο ματς. Ο Γκέρχαρντ Τρεμέλ απέκρουσε την κεφαλιά του Μπράντλεϊ Τζόνσον, αλλά ότι δεν έκανε ο δεξιός μέσος των «καναρινιών» το έκανε ο αμυντικός της ομάδας. Ο Στίβεν Γουίτακερ άνοιξε το σκορ μέσα από την περιοχή, με τη Σουόνσι να προσπαθεί να αντιδράσει, αλλά να μην τα καταφέρνει με τον Ντάνι Γκρέιαμ στο 33’. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι είναι κοντά στην ισοφάριση, ο Σεμπαστιάν Μπασόνγκ σκόραρε με κεφαλιά και έκανε το 2-0 στο 40, με το 3ο του γκολ σε 4 εμφανίσεις φέτος. Ο Χολτ ολοκλήρωσε το θρίαμβο με το 3-0 λίγο πριν φύγει το ημίχρονο κι όλα έδειχναν πως θα ήταν ένα ξέγνοιαστο απόγευμα για τα «καναρίνια».

Ωστόσο, η Σουόνσι έχει δείξει πως δεν παρατά κανένα ματς και ο Μίτσου έδωσε το σήμα για την αντεπίθεση στο 51΄όταν μείωσε με σουτ με το αριστερό. Ο Ντε Γκούζμαν έβαλε για τα καλά τους γηπεδούχους και πάλι στο ματς με το γκολ του στο 59΄. Στο 72’ έγινε η φάση που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα πάντα στο ματς, όταν ο Σέχτερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής είχε σημειώσει φάουλ του Μίτσου πάνω στον Μπαν. Η Νόριτς σκόραρε και πάλι στο 77΄για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, πριν ο …συνήθης ύποπτος για τη Σουόνσι κάνει το τελικό 4-3, στις καθυστερήσεις.

Η Νόριτς επέκτεινε το αήττητο σερί της στα εννιά ματς, ξεπέρασε τους μισούς βαθμούς από όσους –λογικά- θα χρειαστεί για να μείνει στην κατηγορία, πριν καν φτάσουμε στα μισά του πρωταθλήματος και βάζει πλώρη για ακόμη ψηλότερα.


S3-4N www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013

Οι συνθέσεις του ματς

Σουόνσι: Τρεμέιλ, Ράνχελ, Τσίκο, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Ντε Γκούζμαν, Κι, Ντάιερ, Ρούτλετζ, Μίτσου, Γκρέιαμ (Σέχτερ 68')

Νόριτς: Μπαν, Μάρτιν Ρ, Γουίτακερ (Μπάρνετ 90'), Μπασόνγκ, Γκαρίδο, Τζόνσον, Χόουσον, Πίλκινγκτον, Σνοντγκρας, Χούλαχαν, Χολτ (Μόρισον 82')