«Επίθεση» Οουεν σε Λίβερπουλ

Ευθύνες στη Λίβερπουλ για τους πολλούς τραυματισμούς που σημάδεψαν την καριέρα του ρίχνει ο Μαικλ Οουεν ο οποίος θεωρεί ότι οι πολλές εμφανίσεις με τους «κόκκινους» σε μικρή ηλικία καταπόνησαν τον οργανισμό του, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως όλα θα είχαν εξελιχθεί προς το καλύτερο αν επέλεγε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απο τους «reds» στο ξεκίνημα.



«Επίθεση» Οουεν σε Λίβερπουλ

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τον Μάικλ Οουεν από την στιγμή που ο Άγγλος επιθετικός έφυγε από το Ανφιλντ δεν ήταν πολύ θερμές. Μάλιστα από την στιγμή που  ο Οουεν φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όλο και περισσότερο …εκτόξευε τα βέλη  του προς την πρώην ομάδα του.

Αυτή τη φορά κατηγορεί τη Λίβερπουλ πως δεν χειρίστηκε σωστά την περίπτωση του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τους συχνούς τραυματισμούς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην προσωπική του ιστοσελίδα «Αισθάνομαι πως έπαιξα πολύ και πολύ σύντομα», ενώ θεωρεί πως κάτι τέτοιο δεν θα είχε συμβεί αν είχε επιλέξει να αγωνιστεί στο ξεκίνημα της καριέρας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όχι με τη Λίβερπουλ.  «Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο για εμένα, στο οποίο ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ανέφερε πως θα ήμουν καλύτερος παίκτης αν με είχαν διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά στα πρώτα στάδια της καριέρας μου. Συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα είπε εκτός από τη χρήση της λέξης ΄΄καλύτερος΄΄. Κατά τη γνώμη μου αν με είχαν διαχειριστεί διαφορετικά θα μπορούσα να είμαι στα καλύτερα μου για περισσότερο διάστημα και όχι καλύτερος παίκτης» έγραψε ο επιθετικός της Στόουκ.

Ο Οουεν έκανε την εμφάνιση του σε ηλικία 17 ετών το 1997 και πολύ σύντομα έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο χάρη στο τέρμα που είχε πετύχει κόντρα στην Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

Ο πρώτος τραυματισμός του τραυματισμός ήρθε τον Μάρτιο του 1999 κόντρα στη Λίντς στο «Ελαντ Ρόουντ» και όπως τονίζει «Το σώμα που με έκανε να πληρώσω γιατί το πίεζα να φτάσει στα όρια του πολύ συχνά».  Ενώ αιχμές άφησε και για τον τρόπο που χειρίστηκαν την αποθεραπεία του, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Δεν είχαν την τόσο συχνά την ιατρική φροντίδα που απαιτούσε ο τραυματισμός μου. Ενας συνηθισμένος τραυματισμός έμελε να με περιορίσει για την υπόλοιπη καριέρα μου»

Το γκολ του Μαικλ Οουεν κόντρα στην Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας