Καλώς τα παιδιά!

Μάθετε για ποιο λόγο η κλήρωση για τα προημιτελικά του Europa League μπορεί να φέρει μόνο θετικές σκέψεις στη Λίβερπουλ.



Καλώς τα παιδιά!

Μπορεί οι «κόκκινοι» να μη διανύουν τη καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους, ωστόσο έχουν το δικαίωμα να ελπίζουν πως μπορούν να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Αμβούργου.

Και αυτό γιατί η προιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δυο ομάδων αναφέρει πως στις τρεις από τις τέσσερις φορές που Λίβερπουλ και Μπενφικα κοντραρίστηκαν στις ευρωπαικές διοργανώσεις ο σύλλογος του Μέρσεισαιντ έφτασε τουλάχιστον μέχρι τον τελικό.

Για πρώτη φορά συναντήθηκαν στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την σεζόν 1977-78. Η Λίβερπουλ με δυο νίκες απέκλεισε τους Πορτογάλους και στη συνέχεια κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Στην ίδια φάση της ίδιας διοργάνωσης βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες την σεζόν 1983-84 και οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το τέταρτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους. Τότε μάλιστα είχαν συντρίψει τους Λουζιτανούς με 4-1 στη Λισσαβώνα μετά το δύσκολο 1-0 στο «Ανφιλντ».

Λίγους μήνες αργότερα ξανασυναντήθηκαν στο 2ο γύρο της σεζόν 1984-85 , με τη Λίβερπουλ να παίρνει και πάλι το εισιτήριο της πρόκρισης. Η αγγλική ομάδα αν και έφτασε στον τελικό του Χειζελ γνώρισε την ήττα από τη Γιουβέντους.

Το πιο πρόσφατο ραντεβού των δυο αντιπάλων ήταν στον πρώτο νοκ-αουτ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Μπενφίκα να πανηγυρίσει αφού με δυο νίκες πήρε την πρόκριση.

Η τελευταία επίσκεψη των Πορτογάλων στη Βορειοδυτική Αγγλία έγινε πριν λίγους μήνες όταν για τη φάση των ομίλων του Europa League η Εβερτον τους υποδέχθηκε στο «Γκούντισον Παρκ». Στις δυο αναμετρήσεις με τα «ζαχαρωτά» η Μπενφικα σκοραρε συνολικά επτά τέρματα με τον Λουιζάο να σκοράρει και τα πέντε γκολ της νίκης (5-0) στο ματς της Λισσαβώνας.