Επαγγελματίες «πολίτες» (video)

Το καθήκον της, έστω κι έτσι. Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στη Γουίγκαν, αλλά οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι θυμήθηκαν το περυσινό τους πρόσωπο όταν περνούσαν από σχεδόν όλες τις έδρες, παίζοντας όσο χρειάζεται. Παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής η διαφορά των «πολιτών» από την κορυφή.



Επαγγελματίες «πολίτες» (video)

Η Σίτι κατάφερε και διατήρησε το μηδέν στην άμυνα σε ακόμη ένα ματς (πέμπτο στα τελευταία έξι) και παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, τουλάχιστον όσον αφορά τη σοβαρότητα και τη λειτουργία της αμυντικής λειτουργίας. 

Οι «πολίτες» έκαναν το απόλυτο στα εφτά τελευταία ματς κόντρα στη Γουίγκαν και έμειναν σε απόσταση ενός πόντου από την κορυφή της βαθμολογίας, εκεί όπου βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Σίτι ετοιμάζεται, πλέον, για το ματς με την Έβερτον, το Σάββατο, την ώρα που η Γουίγκαν θα ταξιδέψει στη βορειοανατολική Αγγλία για τον αγώνα με τη Νιούκαστλ. Το παιχνίδι της Δευτέρας αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες βρίσκονται λίγους βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. 

 

Το ματς

Πιο ανιαρό πρώτο μέρος δεν θα μπορούσε να περιμένει κάποιος, με την προσήλωση της Γουίγκαν στην άμυνα να καταστρέφει τα σχέδια του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνες παρέταξε τους παίκτες του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και με φορτωμένο κέντρο, μπλοκάροντας τα ατού των «πολιτών». Φάσεις με το σταγονόμετρο, ρυθμός πιο αργός και από φιλικό παιχνίδι και οι «πολίτες» άρχισαν να αγχώνονται . Όλα αυτά, μέχρι το 70’ όταν ο Μάριο Μπαλοτέλι σκόραρε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, δίνοντας το προβάδισμα στη Σίτι.

Οι «πολίτες» γιόρτασαν τη νίκη τους με ακόμη ένα γκολ, με τον Τζέιμς Μίλνερ να σκοράρει και στο 72’ και να κρατά την απόσταση των δύο ομάδων του Μάντσεστερ στον ένα βαθμό. 

Οι συνθέσεις του ματς

 

ΓουίγκανΑλ Χάμπσι – Μπόις, Πίσκου, Φιγκερόα – Σταμ (ΜακΜάναμαν 90'), ΜακΆρθι, Τζόουνς (ΜακΆρθουν 74'), Μποσαζούρ – Ντι Σάντο, Γκόμες, Κονέ

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Κομπανί, Μαϊκόν – Χάβι Γκαρσία (Μίλνερ 59'), Μπάρι – Μπαλοτέλι, Γιάγια, Σίλβα, Αγκουέρο (Κολάροφ 68')

Περισσότερα σε λίγο...