Ετοιμο το «He Ain't Heavy He is my brother»

Εχοντας ως στόχο να ανέβει στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ την ημέρα των Χριστουγέννων το «He Ain’t Heavy He’s my brother» που ηχογραφήθηκε για να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά χθες.



Ετοιμο το «He Ain't Heavy He is my brother»

Σε μια συγκινητική τελετή που έγινε στο Λίβερπουλ οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Χίσλμπορο είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πρώτοι την επανεκτέλεση του  «He Ain’t Heavy He’s my brother» που είχαν τραγουδήσει για πρώτη φορά το 1969 οι Hollies.

Λίγες ώρες αργότερα το τραγούδι ακούστηκε στο Ανφιλντ πριν την αναμέτρηση των «κόκκινων» με την Γιουνγκ Μποις.

Για την ηχογράφηση του κομματιού που είναι το φαβορί για να βρεθεί στο Νο1 των charts τα Χριστούγεννα πήραν μέρος πολλοί γνωστοί τραγουδιστές και celebrities όπως και μεγάλες δόξες της Λίβερπουλ όπως ο Κένι Νταλγκλίς και ο Αλαν Χάνσεν.

Συνολικά 400 άνθρωποι συνεργάστηκαν τις τελευταίες έξι εβδομάδες για τη δημιουργία του κομματιού το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα καλύψουν τα δικαστικά έξοδα για την προσπάθεια απονομής δικαιοσύνης για την τραγωδία που στοιχησε τη ζωή σε 96 φίλους των «κόκκινων».

Το τραγούδι είχε χρησιμοποιηθεί λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της ανεξάρτητης επιτροπής που αθώωνε τους οπαδούς της Λίβερπουλ,  στο «Γκούντισον Παρκ».  

 

Δείτε ένα απόσπασμα από το επίσημο video clip