Βρήκε το μπελά της η Τσέλσι

Από εκεί που η Τσέλσι ήταν το θύμα στην υπόθεση με τις φραστικές επιθέσεις του διαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε παίκτες της, στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τώρα η λονδρέζικη ομάδα είναι αυτή που μπήκε στο στόχο της «Ενωσης Μαύρων Δικηγόρων!»



Βρήκε το μπελά της η Τσέλσι

Η Τσέλσι μετά τον αγώνα προχώρησε σε καταγγελία του διαιτητή στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, για φραστικές επιθέσεις σε παίκτες της, με τον Μίκελ μάλιστα να θεωρείται θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Ωστόσο δεν έκανε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία, με αποτέλεσμα η «Ενωση Μαύρων Δικηγόρων» να την κατηγορήσει ότι θέλει να... καλύψει την υπόθεση!

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Πίτερ Χέρμπερτ είπε στο ραδιόφωνο του BBC: «Είναι καθαρή υπόθεση συγκάλυψης. Υποψιαζόμαστε ότι η Τσέλσι και η Ομοσπονδία δεν κατάφεραν να δώσουν τις σχετικές πληροφορίες στην Αστυνομία, για να ξεκινήσει κανονική έρευνα. Θα ζητήσουμε εξηγήσεις. Υπήρχε συνεργασία με την Αστυνομία; Δόθηκε κάποιο στοιχείο; Εάν δεν δόθηκε τίποτα από την Τσέλσι και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, θέλουμε να παραπέμψουμε το θέμα στο Υπουργείο Αθλητισμού». 

Σύμφωνα με τον Χέρμπερτ, η Τσέλσι τελικά άλλαξε γνώμη. «Αυτό που πρέπει να συνέβη είναι ότι η Τσέλσι, παρότι έκανε αναφορά στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αποφάσισε να μην μεταβιβάσει τα ίδια χαρτιά στην αστυνομία. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα ότι η ποδοσφαιρική βιομηχανία θέλει να κρύψει τον ρατσισμό κάτω από το χαλάκι...»