Συνεχίζεται η κρίση στο BBC !

Στο επίκεντρο σκανδάλων βρίσκεται το BBC, με την παραίτηση του γενικού διευθυντή του να προκαλεί αντιδράσεις λόγω της μεγάλης αποζημίωσης που έλαβε αν και κατείχε μόλις 54 ημέρες την συγκεκριμένη θέση.



Συνεχίζεται η κρίση στο BBC !

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για το BBC. Σαν να μην ήταν αρκετή η ζημιά που τους προκάλεσε η «υπόθεση Σάβιλ», ένα ρεπορτάζ της εκπομπής Newsnight κατηγόρησε λανθασμένα πολιτικό στέλεχος για παιδεραστία.  Αν και ο πολιτικός δεν κατονομάστηκε, η ταυτότητα του «φωτογραφήθηκε» με αποτέλεσμα το όνομα του να διαρρεύσει  στο διαδίκτυο. Όταν λίγο αργότερα διαπιστώθηκε πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, η παραίτηση του γενικού διευθυντή του καναλιού Τζορτ Εντγουιστλ ήταν μονόδρομος. Την ίδια στιγμή ο πολιτικός που υπήρξε συνεργάτης της Μάργκαρετ Θάτσερ αναμένεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του BBC.  

Ωστόσο η ιστορία δεν σταμάτησε εκεί.  Αν και επί της ουσίας με την παραίτηση του ο Εντγουιστλ παραδέχθηκε την αποτυχία του, αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη αποζημίωση που πρόκειται να λάβει. Η διοίκηση του BBC συμφώνησε να του καταβάλλει 450,000 λίρες που αντιστοιχούν στους μισθούς του επόμενου έτους, παρά το γεγονός ότι με βάση το συμβόλαιο του θα μπορούσε να διεκδικήσει μόνο μισθούς έξι μηνών.  

H εξέλιξη αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε οργή στο κοινό, αλλά και στους πολιτικούς που ζητούν από τη διοίκηση να αιτιολογήσει την υψηλή αποζημίωση που δόθηκε στον Εντγουιστλ.  

Τον δρόμο της εξόδου από το BBC ακολούθησαν σήμερα και η διευθύντρια ειδήσεων Ελεν Μποoυντεν και ο αναπληρωτής διευθυντής ειδήσεων Στίβεν Μίτσελ.