Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (preview)

Εάν η περυσινή παράδοση συνεχιστεί ετοιμαστείτε για τρομερό θέαμα. Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ συναντώνται στη βορειοδυτική Αγγλία, με τους πρωταθλητές να θέλουν να κρατηθούν σε επαφή με την κορυφή και τους Λονδρέζους να μην κάνουν ακόμη ένα «στραβοπάτημα». Επιστροφές τραυματιών και στις δύο ομάδες.    



Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (preview)

Τα 11 γκολ στα δύο ματς πρωταθλήματος της περυσινής σεζόν έχουν …ανοίξει την όρεξη, αν και η επιθετική συγκομιδή των δύο συλλόγων φέτος είναι σαφώς μικρότερη.

Η Σίτι θα προσπαθήσει για την 4η συνεχόμενη νίκη επί της Τότεναμ και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ξέρει πως οι 3 βαθμοί αποτελούν μονόδρομο, αφού σε διαφορετική περίπτωση, η κατάσταση στο εσωτερικό του συλλόγου θα γίνει ακόμη πιο εκρηκτική.

Την ίδια ώρα, ο Βίλας-Μπόας ετοιμάζει τα σχέδιά του για να μπλοκάρει τα ατού των «πολιτών» και μετά το «διπλό» στο Μάντσεστερ επί της Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο στην ανατολική πλευρά της πόλης. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τη σεζόν 1959-1960 και ο Πορτογάλος τεχνικός είναι αποφασισμένος να σπάσει το ρεκόρ.

 

Αγωνιστικά νέα

Ο Νταβίντ Σίλβα είναι έτοιμος να πάρει και πάλι θέση στη βασική ενδεκάδα και να κρατήσει τα ηνία του αγώνα, με τη Σίτι να δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες χωρίς τον Ισπανό στη σύνθεσή της. Τζόλεον Λέσκοτ και Ντάγκλας Μαϊκόν έχουν επιστρέψει και εξαρτάται από τον Μαντσίνι το εάν θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα, ενώ Μίκα Ρίτσαρντς, Τζέιμς Μίλνερ και Τζακ Ρόντγουελ βρίσκονται όλοι εκτός μάχης.

Μούσα Ντεμπελέ, Σκοτ Πάρκερ, Μπενουά Ασού-Εκοτό και Γιούνες Καμπούλ συνθέτουν το απουσιολόγιο του Βίλας-Μπόας, ενώ δεν αποκλείεται να αρχίσει το ματς ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και όχι ο Ζερμέν Ντεφό.

 

Πιθανές συνθέσεις

Μάντσεστερ ΣίτιΧαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς (Λέσκοτ), Κλισί – Γκαρσία, Μπάρι (Γιάγια) – Νασρί, Σίλβα, Τέβες - Αγκουέρο

ΤότεναμΦρίντελ – Γουόκερ, Κόκερ, Γκαλάς, Βερτόνχεν – Λένον, Χάντλστοουν, Σίγκουρντσον, Μπέιλ – Ντέμπσεϊ – Ντεφό (Αντεμπαγιόρ)