Εξαργυρώνουν τη φήμη τους στα social media

Δεκάδες χιλιάδες λίρες είναι έτοιμοι να βάλουν στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους οι Βρετανοί αθλητές-αστέρες του Twitter και του Facebook, με τους Γουέιν Ρούνεϊ, Ρίο Φέρντιναντ και Τζέσικα Ένις να μετατρέπουν σε …δεσμίδες χαρτονομισμάτων την αποδοχή που έχουν στο διαδίκτυο.  



Εξαργυρώνουν τη φήμη τους στα social media

Στους παραπάνω αθλητές προστίθεται και ο Τομ Ντέιλι, ο οποίος έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια followers στο Twitter.

Αρκετές εταιρίες αθλητικών ειδών είναι πρόθυμες να καταβάλουν υψηλές αμοιβές στους Ρούνεϊ και Φέρντιναντ, αφού θέλουν να διαφημιστούν μέσα από το προφίλ των δύο ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο, στις συμφωνίες που θα συνάψουν οι Βρετανοί αθλητές θα περιλαμβάνεται όρος που θα γεμίζει τους λογαριασμούς τους με 5-10 χιλιάδες λίρες, ανάλογα με το κάθε postάρισμα που θα κάνουν, το οποίο θα αναφέρεται σε συγκεκριμένο προϊόν εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό πως με τα 5.2 εκατομμύρια followers στο Twitter, ο Ρούνεϊ απευθύνεται σε μεγαλύτερο κοινό από ότι αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα της αγγλικής τηλεόρασης.

«Για έναν αθλητή με ένα εκατομμύριο followers, το κάθε tweet να αμείβεται με 5.000 λίρες είναι μία ρεαλιστική συμφωνία», τονίζει ο Νικ Τάιν της Sports New Media.