Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (preview)

Ένα δώρο στον αρχηγό τους, Στίβεν Τζέραρντ, που συμπληρώνει 600 συμμετοχές με την κόκκινη φανέλα θα θελήσουν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ στο «Άνφιλντ» για τη 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Με στόχο το «τρίποντο» και τον Ντεμπά Μπα… on fire οι «καρακάξες».



Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (preview)

Οι 600 συμμετοχές του Στίβεν Τζέραρντ είναι από μόνες τους ισχυρό κίνητρο για όλους τους παίκτες των «κόκκινων», αλλά και τον ίδιο τον Άγγλο μέσο, ώστε να δουν χαμόγελα στο «Kop», το βράδυ της Κυριακής.

Το κακό για τον Μπρένταν Ρότζερς, σε αντίθεση με τον ομόλογό του στον πάγκο της Νιούκαστλ, Άλαν Πάρντιου, είναι πως ο μοναδικός διαθέσιμος επιθετικός της ομάδας, ο Λουίς Σουάρες, κουβαλάει μόνος του ένα μεγάλο βάρος. Αυτό, του σκοραρίσματος για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Μάλιστα, έπαιξε και μεσοβδόμαδα – αναγκαστικά – στο παιχνίδι με τη Σουόνσι για το Capital One Cup, σκόραρε, αλλά και πάλι η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να αποτρέψει τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού.

Ο Ουρουγουανός φορ έχει συμμετοχή (είτε σαν σκόρερ, είτε δίνοντας την ασίστ) στα εννέα από τα 12 γκολ που έχει πετύχει ο σύλλογος στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι πολύ νωρίς για να «σκάσει», αλλά και μόνο στην ιδέα ότι τουλάχιστον μέχρι το νέος έτος θα είναι μόνος του, κουράζεται…

Στην αντίπερα όχθη, η Νιούκαστλ διαθέτει τον Ντεμπά Μπα που είναι… on fire και τη φετινή σεζόν και μαζί με τον Παπίς Σισέ και τον Σόλα Αμεόμπι συνθέτουν μια από τις δυνατές γραμμές κρούσης στην Πρέμιερ Λιγκ. Με εφτά γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ο Μπα ξέρει ότι το βλέμμα των σκάουτερ αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων είναι στραμμένο πάνω του, όπως το ίδιο ισχύει και με τα… «λαγωνικά» της Λίβερπουλ. Ο Σενεγαλέζος άσος βρίσκεται στο μεταγραφικό «στόχαστρο» του Μπρένταν Ρότζερς και δεν αποκλείεται τον Ιανουάριο να υπάρξουν εξελίξεις.

Οι «καρακάξες» έχουν αποτύχει, πάντως, να πάρουν νίκη στο «Άνφιλντ» στις τελευταίες 18 επισκέψεις τους για το πρωτάθλημα, ενώ η τελευταία φορά που έφυγαν από εκεί με τους τρεις βαθμούς, ήταν τον Απρίλιο του 1994. Η Λίβερπουλ έχει επικρατήσει στις τελευταίες εφτά εντός έδρας αναμετρήσεις με τη Νιούκαστλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άλαν Πάρντιου έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των σημερινών φιλοξενούμενων, σε νίκη με σκορ 3-1 επί του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, στο «St. James’s Park», τον Δεκέμβριο του 2010.

Στα αγωνιστικά, ο Στίβεν Τζέραρντ ασφαλώς και θα πάρει φανέλα βασικού στην 600η του παρουσία με τα χρώματα της ομάδας, αλλά εκτός έμειναν οι Ρέινα και Τζόνσον.

Έτοιμος, παρά τις ενοχλήσεις στη γάμπα θα είναι ο Ντεμπά Μπα, τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του θα εκτίσει ο Τσικ Τιοτέ.

Πιθανές συνθέσεις:

Λίβερπουλ (4-5-1): Τζόουνς – Γουίσντομ, Σκρτελ, Άγκερ, Ενρίκε – Σούσο, Τζέραρντ, Σαχίν, Άλεν, Στέρλινγκ – Σουάρεζ

Νιούκαστλ (4-3-3): Κρουλ – Σίμπσον, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Σαντόν – Πιρτς, Καμπάιγ, Γκουτιέρεζ – Σόλα Αμεόμπι, Μπα, Μπεν Αρφά