Εκεί δεν χαιδεύουν τ'αυτιά!

Πόσες φορές  έχουμε αναφέρει τη δύναμη της εξέδρας που αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη μιας ομάδας; Πόσες φορές η πίστη και η επιμονή των οπαδών κατάφεραν να «ανατρέψουν»  ένα σκορ;  Όμως όσο σημαντικός και αν είναι αυτός ο ...παίκτης, κάποιοι  σύλλογοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τον τιμωρήσουν όταν διαπιστώσουν πως παρανόμησε. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Advertisement
Εκεί δεν χαιδεύουν τ'αυτιά!

Η εικόνα της επίθεσης στον τερματοφύλακα της Σέφιλντ Γουένστντει Κρις Κέρκλαντ από οπαδό της Λιντς το βράδυ της Παρασκευής στο «Χίλσμπορο»  ήταν από μόνη της δυνατή. 

Αυτό όμως που σε κάνει πραγματικά να μελαγχολείς  είναι όχι μόνο το γεγονός οτι σε διάστημα μικρότερο των 96 ωρών από το συμβάν, ο οπαδός συνελήφθη, δικάστηκε και φυλακίστηκε, αλλά και πως ο σύλλογος που υποστηρίζει φανατικά ο δράστης δεν αναζήτησε οποιοδήποτε ελαφρυντικό για την συμπεριφορά του. Ούτε ότι μπήκε να πανηγυρίσει το γκολ της ομάδας του,  ούτε το ότι είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν πάει στο γήπεδο.

Μάλιστα η διοίκηση της Λιντς έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της γιατί η ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών  που του επιβλήθηκε θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη.  Έτσι αποφάσισε από τη  δική της πλευρά να τιμωρήσει τον οπαδό της με δια βίου αποκλεισμό από όλα τα ματς της στο «Ελαντ Ρόουντ». 

Οι Βρετανοί  οπαδοί δεν είναι «αγγελούδια» αν τους συγκρίνουμε με τους δικούς μας, αλλά τουλάχιστον εκεί η  ατιμωρησία δεν έχει καταπατήσει τα πάντα.  Η Λιντς μπορεί να βλέπει τα εισιτήρια της να κινούνται σε χαμηλότερα νούμερα σε σχέση με πέρυσι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλησε να χαϊδέψει τα αυτιά των… άτακτων οπαδών της.  Ο 21χρονος δράστης της επίθεσης στον Κέρκλαντ ήδη τιμωρήθηκε και σειρά τώρα έχουν οι υπόλοιποι που εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Χίλσμπορο» μετά το γκολ της ισοφάρισης.

Παρά το γεγονός όμως ότι οι αρχές κινήθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά για την σύλληψη και τιμωρία του δράστη, ένας νέος κύκλος συζήτησης είναι έτοιμος ν’ ανοίξει. Για ποιο λόγο ο οπαδός δεν συνελήφθη στο γήπεδο όταν και εντοπίστηκε άμεσα από την κάμερα του Skysports που κάλυπτε ζωντανά την αναμέτρηση;  «Υπερβολή!», θα υποστηρίξουν αρκετοί, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερη από την ατιμωρησία.