Αναβλήθηκε το ματς στη Βαρσοβία

Η έντονη βροχόπτωση στη Βαρσοβία οδήγησε στην αναβολή της αναμέτρησης της Αγγλίας με την Πολωνία για τον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Αυριο στις 18:00 ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί το ματς.



Αναβλήθηκε το ματς στη Βαρσοβία

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μια ώρα απο τον πρώτο έλεγχο του γηπέδου απο τον διαιτητή της αναμέτρησης Τζιανλουκα ο Ρόκι, ώστε η ΦΙΦΑ να αποφασίσει την αναβολή της αναμέτρησης.  Οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας προσπάθησαν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα ώστε το παιχνίδι να διεξαχθεί σήμερα όμως η βρόχη που έπεφτε ασταμάτητα δεν επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Αν και στις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της αγγλικής ομοσπονδίας απέφυγαν να ρίξουν ευθύνες στους γηπεδούχους, θεωρείται δεδομένη η δυσαρέσκεια τους για το γεγονός πως οι Πολωνοί δεν φρόντισαν να κλείσουν έγκαιρα την οροφή του εθνικού σταδίου της Βαρσοβίας. Σύμφωνα με τα ρεπορταζ,  η πολωνική ομάδα είχε ζητήσει να μείνει ανοιχτή η οροφή και όταν πλέον εξετάστηκε το ενδεχόμενο να κλείσει,  δεν μπορούσε να συμβεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων.

Επιθυμία των Πολωνών ήταν το ματς να διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα διεθνών φιλικών της ΦΙΦΑ όμως τα «λιοντάρια» εκείνη την ημέρα θα αντιμετωπίσουν τη Σουηδία στα εγκαίνια του νέου τους εθνικού σταδίου Swedbank Arena.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν νωρίτερα εκπρόσωποι της πολωνικής ομοσπονδίας, ο αγωνιστικός χώρος διαθέτει ένα σύστημα το οποίο μπορεί να απορροφήσει τα νερά με την προυπόθεση οτι θα είναι κλειστή η οροφή, ομως κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί  τις επόμενες ώρες καθώς προβλέπεται πως θα συνεχιστεί η βροχόπτωση.

"Ελπίζω να είμαστε αύριο το ίδιο έτοιμοι με σήμερα" δήλωσε ο Ρόι Χότζον, ο οποίος τόνισε πως δεν σκοπεύει να αλλάξει την εντεκάδα που δήλωσε για το αποψινό ματς.