Όλο το Λονδίνο είναι μπλε!

Άρσεναλ από τα …παλιά και Τσέλσι από τα …καινούργια. Οι «κανονιέρηδες» εμφανίστηκαν απρόσεκτοι στην άμυνα, δέχθηκαν δύο φθηνά γκολ και επέτρεψαν στην Τσέλσι να φύγει με τη νίκη με σκορ 2-1 από το «Emirates» και να διατηρηθεί στην κορυφή της Πρέμιερ. Απόλυτα επαγγελματική εμφάνιση από την ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, χάνει τον Αμπού Ντιαμπί ο Αρσέν Βενγκέρ.



Όλο το Λονδίνο είναι μπλε!

Η Τσέλσι έπαιξε όσο χρειάστηκε, διατήρησε την ψυχραιμία της σε όλο το 90λεπτο και με τον Πετρ Τσεχ να επεμβαίνει όπου ήταν απαραίτητο πέρασε ένα –σχετικά- εύκολο απόγευμα στο Β. Λονδίνο.

Οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, είχαν τον Λοράν Κοσιελνί σε εξαιρετικά κακή ημέρα και η αμυντική τους λειτουργία θύμισε την περυσινή κακή Άρσεναλ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει να ανησυχεί και για τον Ντιαμπί, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο17΄και είναι αμφίβολος για το ματς με τον Ολυμπιακό, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μοναδική ευκαιρία από τους Ολιβιέ Ζιρού και Σάντι Καθόρλα στο τέλος, με την τελική τους προσπάθεια να καταλήγει άουτ.

Α’ Ημίχρονο

Η Άρσεναλ θέλησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και στο πρώτο δεκάλεπτο τα κατάφερε, κυρίως λόγω της κακής απόδοσης του Ραμίρες στα αριστερά του κέντρου. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 9’ όταν το σουτ του Σάντι Καθόρλα πέρασε ψηλά άουτ. Η Τσέλσι άρχισε σταδιακά να αυξάνει την πίεσή της και πήρε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, αφού οι «κανονιέρηδες» προσπαθούσαν να επιτεθούν από τα άκρα.

Ο Φερνάντο Τόρες ήταν αυτός που «πάγωσε» το «Emirates», αφού μέχρι το 20’ η Άρσεναλ ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ο Ισπανός άσος έβαλε πλάτη τον Λοράν Κοσιελνί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο το κέντρο τους δεν λειτουργούσε σωστά, με τους Μίκελ Αρτέτα και Άαρον Ράμσεϊ να μην μπορούν να βρουν με τις μπαλιές τους τον Καθόρλα για να γίνει η τελική πάσα.

Ωστόσο, η Άρσεναλ κατάφερε να σκοράρει πριν φύγει το ημίχρονο, με τον Ζερβίνιο να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία του κεντρικού διδύμου στην άμυνα της Τσέλσι και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1, στο 42’.

Β’ Ημίχρονο

Όσο καλά κι αν μπήκε στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ, όπως και στο πρώτο, τόσο άσχημα έμεινε πίσω στο σκορ, με το Λοράν Κοσιελνί να κάνει το δεύτερο σοβαρό του προσωπικό λάθος και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με την κεφαλιά του Ποντόλσκι στο 59’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Πετρ Τσεχ έδειξε τα αντανακλαστικά του. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, όχι όμως και τη μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να ανοίγονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να επιτίθενται κυρίως από τα πλάγια. Η είσοδος του Ολιβιέ Ζιρού γέμισε την περιοχή της Τσέλσι με ακόμη έναν παίκτη της Άρσεναλ, αλλά το σουτ του Γάλλου άσου, στο 73’, έδιωξε με υπερένταση ο Τσεχ.

Οι γηπεδούχοι έμειναν από δυνάμεις στο τελευταίο δεκάλεπτο κι έτσι η Τσέλσι κράτησε με σχετική άνεση την μπάλα στα πόδια των παικτών της, ροκανίζοντας το χρόνο και δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στην άμυνά της.

Η Τσέλσι παρέμεινε στην κορυφή της Πρέμιερ και δεν έχει να αγχώνεται για ότι κι αν συμβεί στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Άρσεναλ: Μανόνε, Τζένκινσον, Κοσιενλί, Βερμάελεν, Γκιμπς, Αρτέτα, Ντιαμπί (Τσάμπερλεϊν 17’), Ράμσεϊ (Γουόλκοτ 66’), Καθόρλα, Ποντόλσκι (Ζιρού 67’), Ζερβίνιο

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Τέρι, Λουίζ (Κέιχιλ 81’), Μίκελ, Ραμίρες, Μάτα (Μπερτράντ 84’), Όσκαρ (Μόουσες 73’), Αζάρ, Τόρες


Gol de Fernando Torres vs Arsenal (0-1) [HD] από Emenderk


Golazo de Gervinho vs Chelsea (1-1) [HD] από Emenderk


Gol de Mata vs Arsenal (1-2) [HD] από Emenderk