Νέες έρευνες για το Χίλσμπορο!

Στη Γενική Εισαγγελία, ώστε να ξεκινήσουν νέες δικαστικές έρευνες για την τραγωδία του Χίλσμπορο, θα απευθυνθούν εντός της ημέρας οι δικηγόροι που ενεργούν για λογαριασμό των οικογενειών των 96 θυμάτων, έπειτα και από σχετικό αίτημα των συγγενών των οπαδών της Λίβερπουλ που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις 15 Απριλίου 1989.



Νέες έρευνες για το Χίλσμπορο!

Ήταν δεδομένο πως το θέμα δεν θα έμενε μονάχα στη δικαίωση από το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής για τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν 96 ανθρώπους στον θάνατο, στο Σέφιλντ, πριν από 23 χρόνια.

Οι οικογένειες των θυμάτων θέλουν να φτάσουν το μαχαίρι… ως το κόκκαλο και αναζητούν πλέον την απονομή δικαιοσύνης. Έτσι, έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο «Άνφιλντ», το απόγευμα της Κυριακής, από το «Hillsborough Families Support Group», οι νομικοί εκπρόσωποι των οικογενειών των αδικοχαμένων οπαδών των «κόκκινων», θα απευθυνθούν στη Γενική Εισαγγελία για την έναρξη περαιτέρω δικαστικών ερευνών.

Οι νέες έρευνες, θα κινηθούν σε τρεις άξονες, όπως έκανε γνωστό η επικεφαλής του «HFSG», Μάργκαρευ Ασπίναλ, η οποία έχασε τον γιο της, Τζέιμς, στην τραγωδία του Χίλσμπορο.

Αρχικά, θα γίνει έρευνα στο Λίβερπουλ και όχι στο Σέφιλντ, όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Έπειτα, θα γίνει πλήρης έρευνα σχετικά με ποινικές διώξεις που ενδέχεται να ασκηθούν κατά των υπευθύνων, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων θα έχουν το δικαίωμα στην επανέναρξη ορισμένων διαδικασιών που μπορεί να είχαν ολοκληρωθεί με λάθος δεδομένα.