Με συνταγή Μπαρτσελόνα προχωρά η Σίτι

Mπορεί ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι Σειχης Μανσουρ να μην έχει πρόβλημα να εκταμιεύσει οποιοδήποτε ποσό για να φέρει στο «Etihad» μεγάλα αστέρια, ωστόσο τώρα στρέφει το βλέμμα του στις Ακαδημίες, χτίζοντας νέο προπονητικό κέντρο.



Με συνταγή Μπαρτσελόνα προχωρά η Σίτι

Στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα και της Μασία σκοπεύει να κινηθεί τα επόμενα χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι που ανακοίνωσε την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου και ακαδημιών σε μια έκταση 330 στρεμμάτων δίπλα από την έδρα της Σιτι.

Το έργο  που αναμένεται να στοιχίσει 200 εκατομμύρια λίρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σεζόν 2014-15.

Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Σίτι που υπήρξε αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα κατά την προεδρία του Ζοαν Λαπόρτα,  Φεράν Σοριάνο  τόνισε κατά την παρουσίαση του έργου πως «είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για το μέλλον του συλλόγου και πως η ανάπτυξη νέων και γηγενών ποδοσφαιριστών αποτελεί το κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής του συλλόγου.

Η διοίκηση της Σίτι ξενάγησε τους εκπροσώπους του τύπου με ελικόπτερο πάνω από την έκταση όπου θα δημιουργηθεί το έργο το οποίο θα περιλαμβάνει :

  • Ακαδημία που θα μπορεί να δεχθεί μέχρι και 400 παίκτες ενώ θα υπάρχει και αίθουσες διδασκαλίας για 200 άτομα.
  • Εγκαταστάσεις για τη διαμονή των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας αλλά και των νέων
  • 16,5 γήπεδα. Τα 12 εκ των οποίων θα είναι για τους παίκτες για ηλικίες από 8 μέχρι 12 ετών και το μισό θα είναι για την προπόνηση των τερματοφυλάκων
  • Ένα υπερσύγχρονο κτίριο για την πρώτη ομάδα το οποίο θα περιλαμβάνει αποδυτήρια, γυμναστήριο, και κέντρο αποκατάστασης
  • Ένα γήπεδο 7000 θέσεων για τα ματς των μικρών ομάδων
  • Γραφεία και κέντρο τύπου

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εγκαταστάσεις θα συνδέονται με το «Etihad» με μια γέφυρα, ενώ πριν προχωρήσει στη δημιουργία του νέο κέντρου, η διοίκηση της Σίτι έστειλε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δουν τα πιο σύγχρονα κέντρα μεταξύ των οποίων και εκείνο της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα όπως εξήγησε ο πρώην άσος και νυν επικεφαλής ποδοσφαιρικής ανάπτυξης του συλλόγου Πατρικ Βιειρά το συναρπαστικό είναι πως η επίσκεψη δεν έγινε μόνο σε προπονητικά κέντρα ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά και ομάδων μπασκετ και αμερικάνικου ποδοσφαίρου.

H Σίτι δαπάνησε πάνω απο 50 εκατομμύρια λίρες τον τελευταίο χρόνο προκειμένου να προετοιμάσει την περιοχή η οποία στο παρελθόν φιλοξενούσε εργοστάσια χημικών. Στον χώρο αναμένεται να φυτευτούν 2.000 δέντρα, ενώ η διοίκηση του συλλόγου παραχώρησε στο δημοτικό συμβούλιο 15 στρέμματα και δώρισε τρια εκατομμύρια λιρες για την κατασκευή κολεγίου και κολυμβητηρίου. 

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του έργου :

http://video.mcfc.co.uk/services/player/bcpid1215983709001?bckey=AQ~~,AAAAAmGi6Ok~,1XzRvnR-bI9rWUWnLCp69uUEnT5QCkLr&bclid=0&bctid=1838616908001