«Η πιο μαύρη μέρα από την ημέρα κυκλοφορίας της Sun»

Το μεγαλύτερο λάθος και η πιο μαύρη μέρα στα 49 χρόνια κυκλοφορίας της «Sun», ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, τη 19η Απριλίου 1989, όπως αναφέρει σε επίσημη τοποθέτησή του, το βρετανικό Μέσο!



«Η πιο μαύρη μέρα από την ημέρα κυκλοφορίας της Sun»

Η «Sun», πριν από 23 χρόνια είπε μια αλήθεια… γεμάτη ψέματα και στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, παραδέχθηκε το μεγαλύτερο λάθος της.

Δηλαδή, την απόκρυψη της… πραγματικής αλήθειας, όπως την χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, μια μέρα μετά την δικαίωση της Λίβερπουλ και των συγγενών των 96 θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο.

«Το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής για τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας, έρχεται για να ξεγυμνώσει την Αστυνομία του Βορείου Γιορκσάιρ, που προσπάθησε να καλύψει την ενοχή της πίσω από ένα σωρό ψέματα. Απολογούμαστε ειλικρινά προς τα θύματα του Χίλσμπορο, τις οικογένειές τους, τους οπαδούς της Λίβερπουλ και την πόλη του Μέρσεϊσαϊντ, όπως φυσικά και προς όλους τους αναγνώστες μας. Παραδεχόμαστε ότι όσον αφορά την τραγωδία του Χίλσμπορο, αποτύχαμε παταγωδώς. Και αποτυγχάνοντας να εκτελέσουμε σωστά το καθήκον μας, κάναμε ακόμη μεγαλύτερη την πίκρα των οικογενειών των θυμάτων.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το πρωτοσέλιδο εκείνης της ημέρας και τον τίτλο “η αλήθεια”. Ήταν ανακριβές και προσβλητικό. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΉ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Σήμερα, έπειτα από σκληρή δουλειά και αναζήτηση της Ανεξάρτητης Αρχής, όλοι γνωρίζουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Από το προσωπικό που εργάζεται στην εφημερίδα μας σήμερα, δεν υπάρχει κανείς από αυτούς που εργάζονταν τον Απρίλη του 1989. Κάποιοι από τους νυν εργαζόμενους πήγαιναν απλά σχολείο, ενώ άλλοι, δεν είχαν καν γεννηθεί! Δεν ψάχνουμε, όμως, δικαιολογίες για το γεγονός πως προδώσαμε το αναγνωστικό μας κοινό πριν από 23 χρόνια.

Οι πολίτες του Λίβερπουλ μπορεί να μην μας συγχωρέσουν ποτέ για αυτή την αδικία που διαπράξαμε.

Το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ζητήσουμε μια ειλικρινή, από καρδιάς και ξεκάθαρη συγγνώμη…» αναφέρει το σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της «Sun».