Πιέσεις και στον Κάμερον για το Χίλσμπορο

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, κλήθηκε από τις οικογένειες των 96 θυμάτων του Χίλσμπορο, να προχωρήσει σε δημόσια απολογία αναφορικά με την τραγωδία της 15ης Απριλίου 1989, στο Σέφιλντ.



Πιέσεις και στον Κάμερον για το Χίλσμπορο

Αναμένοντας την επίσημη απάντηση της ανεξάρτητης Αρχής, την προσεχή Τετάρτη, οι οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο συνεχίζουν τον αγώνα τους για δικαίωση.

Οι συγγενείς των οπαδών της Λίβερπουλ, που βρήκαν φρικτό θάνατο σε εκείνον τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ,  ζητούν πλέον από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, μια δημόσια απολογία για όλα όσα έχουν ειπωθεί εδώ και 23 χρόνια, από την ημέρα της τραγωδίας.

Κυρίως, όμως, για το γεγονός πως οι Αρχές δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη για το οργανωτικό επίπεδο και έριξαν το φταίξιμο στους οπαδούς, τους οποίους κατηγόρησαν για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.  

«Δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από μια δημόσια απολογία από τον κ. Κάμερον για όλα όσα έχουμε υποστεί τα τελευταία 23 χρόνια. Χάσαμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα λόγω της αδιαφορίας που επέδειξε η αστυνομία, η οποία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και τις καταλογίζει όλες στους οπαδούς της Λίβερπουλ, οι οποίοι και κατηγορήθηκαν για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ» ανέφερε ένας γονιός, που έχασε το παιδί του εκείνη την αποφράδα μέρα.