Στα δύσκολα, μιλάει ο Σουάρεζ!

Δηλώνει παρών όταν βλέπει ότι ο ουρανός πάνω από το «Άνφιλντ»… γεμίζει σύννεφα. Το έκανε και στη ρεβάνς των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Χαρτς! Η Λίβερπουλ, με γκολ του Λουίς Σουάρες προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης, μένοντας στο 1-1 με τους Σκοτσέζους, τους οποίους είχε κερδίσει 1-0 στη Σκοτία.



Στα δύσκολα, μιλάει ο Σουάρεζ!

Α’ ημίχρονο:

Όλως περιέργως, χρειάστηκε αρκετή ώρα και στις δύο ομάδες για να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» και να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα. Πρώτοι, το έκαναν οι ποδοσφαιριστές της Χαρτς. Με τις φωνές των οπαδών τους στα αυτιά τους και την εμψύχωση που λάμβαναν από την κερκίδα, ήταν αυτοί που έδειχναν να διαχειρίζονται με άνεση την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, χρειάζονταν γκολ. Γκολ το οποίο κυνηγούσε η Λίβερπουλ κυρίως με αντεπιθέσεις, μέχρι να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ πιέστηκε αρκετά από αριστερά, όμως δεν «λύγισε» από τις συνεχείς επελάσεις των Σκοτσέζων. Οι «κόκκινοι» έφτασαν τελικά στο γκολ στο 35ο λεπτό με τον Μόργκαν, αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ στο φάλτσο που πήρε η σέντρα του Σουάρεζ.

Β’ ημίχρονο:

Η Λίβερπουλ κρατούσε με ευκολία το 1-0 του πρώτου αγώνα, άσχετα αν το σκορ ήταν τόσο εύθραυστο που με το παραμικρό λάθος, μπορούσε να κοστίσει ακριβά στην ομάδα του Μπρένταν  Ρότζερς. Ο Μόργκαν μαζί με τον Σουάρεζ έκαναν αρκετά καλή δουλειά στην επίθεση, οι «κόκκινοι» κέρδισαν κάποια κόρνερ, δεν απείλησαν από αυτά, όμως ο Ουρουγουανός φορ της ομάδας «πέταξε» στα σκουπίδια σπουδαία ευκαιρία στο 65’. Μόνος του απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, άργησε πολύ να πλασάρει και όταν το έκανε, υπό την πίεση των αμυντικών που είχαν γυρίσει, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Το γκολ του Τέμπλετον στο 84ο λεπτό «πάγωσε» το «Άνφιλντ», αλλά στα δύσκολα ο Σουάρες αποδεικνύει πόσο τυχερή είναι η Λίβερπουλ που τον έχει. Ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα και με το 1-1 χάρισε στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, την πρόκριση!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Κάραγκερ, Κέλι, Σκρτελ, Τζέραρντ, Χέντερσον (76’ Μπορίνι), Ντάουνινγκ, Άλεν, Σέλβεϊ, Σουάρεζ, Μόργκαν (62’ Στέρλινγκ)

Χαρτς: ΜακΝτόναλντ, Γκρέιντζερ, ΜακΓκόουαν, Μπαρ, Γουέμπστερ, Ζαλιούσκας, Πάτερσον, Τέμπλετον, Τάουιλ, Σάτον (66’ Ντράιβερ), Νοβίκοβας (75’ Κάρικ)