Αποσύρθηκε ο Λιούνγκμπεργκ!

Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, σε ηλικία 35 ετών, έβαλε ο Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ. Ο Σουηδός άσος ολοκλήρωσε την παρουσία του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα με τη λήξη της συνεργασίας του με την ιαπωνική Σιμίζου, τον περασμένο Ιανουάριο. Αξιοσημείωτη η θητεία εννέα ετών (1998-2007) στην Άρσεναλ!



Αποσύρθηκε ο Λιούνγκμπεργκ!

Στην τροπαιοθήκη του, θα έχει πλέον να κοιτάει τις διακρίσεις, ομαδικές και ατομικές, για να θυμάται και να εξιστορεί σε συγγενείς και φίλους.

Ο Λιούνγκμπεργκ, πανηγύρισε δύο τίτλους Πρέμιερ Λιγκ με την Άρσεναλ, όντας σημαντικό στέλεχος και της τεράστιας επιτυχίας τη σεζόν 2003-2004, όταν οι «κανονιέρηδες» κατέκτησαν την κορυφή αήττητοι.

Τον τελευταίο χρόνο, αγωνιζόταν στην Ιαπωνία, αποκομίζοντας νέες ποδοσφαιρικές εμπειρίες, αλλά από τη στιγμή που έληξε το συμβόλαιό του, δεν έψαξε για κάτι άλλο. Αντιλήφθηκε ότι η ζωή είναι ωραία και χωρίς το ποδόσφαιρο, δηλώνοντας: «Είναι πάντα όμορφο να παίζεις σε μεγάλα και σημαντικά ματς, αλλά δεν “καίγομαι” κιόλας για τις προπονήσεις και όλη την προετοιμασία και τον τρόπο ζωής των ποδοσφαιριστών. Έπειτα από απουσία έξι μηνών από το άθλημα, αποφάσισα να βάλω τέλος στην καριέρα μου. Συνεργάστηκα με ορισμένους από τους σπουδαιότερους παίκτες στον κόσμο και είμαι ευγνώμων για όσα πέτυχα και όσα μου έφερε η ζωή κατά τη διάρκεια της καριέρας μου».

Με την εθνική ομάδα της Σουηδίας, συμπλήρωσε 75 συμμετοχές, σκοράροντας 14 φορές.