Καλοδεχούμενο κι έτσι!

Φτάνοντας σε σημείο να… καταριέται την τύχη της, η Λίβερπουλ βρέθηκε τελικά να έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Οι «κόκκινοι» επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας της Χαρτς, με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης να έρχεται από πόδια αντιπάλου, αποκαθιστώντας την… τάξη στο «Tynecastle».



Καλοδεχούμενο κι έτσι!

Εκπληκτικός ο Ραχίμ Στέρλινγκ, εκτός έμεινε τελευταία στιγμή ο Άντι Κάρολ.

Ζορίστηκε στο πρώτο μισάωρο ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ, αλλά από τη στιγμή που απέκτησε τον έλεγχο, το γκολ ήταν θέμα χρόνου.

Α’ ημίχρονο:

«Φουρτούνα», από την οποία έπρεπε να βγει «ζωντανή» είχε για τη Λίβερπουλ το ξεκίνημα του αγώνα κόντρα στη Χαρτς! Η σκοτσέζικη ομάδα, με φρεσκάδα που εντυπωσίασε ακόμη και τους ίδιους τους οπαδούς της, έκλεισε τους «κόκκινους» στα καρέ τους και για περίπου μισή ώρα είχε… «πολιορκία»! Ο Ρέινα ήταν σε εγρήγορση, πολλές φορές είδε τη μπάλα να περνάει «ξυστά» από τα δοκάρια του, αλλά στη Λίβερπουλ περίμεναν την ώρα που η Χαρτς θα έδειχνε σημάδια κόπωσης…

Αυτά, ήρθαν λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οπότε οι ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς, με πρώτο «βιολί» τον νεαρό, Ραχίμ Στέρλινγκ που πήρε τη θέση του τραυματία Κάρολ, βγήκαν στην επίθεση! Με ταχύτατες πλαγιοκοπήσεις και τον Μπορίνι να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του, η Λίβερπουλ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα κι έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία των πρώτων 45 λεπτών. Πριν το σφύριγμα του ρέφερι, ο Ιταλός επιθετικός βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο και πλάσαρε στο δοκάρι για να παραμείνει το 0-0!

Β’ ημίχρονο:

Η κατάρρευση της Χαρτς ήταν πλέον δεδομένη και η Λίβερπουλ έκανε το δικό της παιχνίδι από το πρώτο δευτερόλεπτο της επανάληψης! Κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε ασφυκτικά και μάλιστα, ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Ραχίν Στέρλινγκ μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι να υποδεικνύει να συνεχιστεί το παιχνίδι με κόρνερ… Το γκολ φάνηκε να είναι θέμα χρόνου, με τον Στιούαρτ Ντάουνινγκ να μπαίνει και αυτός στο παιχνίδι και τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να «φλερτάρει» με το αποτέλεσμα πρόκρισης.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ… κέρδισε πόντους για να συμπεριληφθεί στα σχέδια του Μπρένταν Ρότζερς και για τα ματς πρωταθλήματος στη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, ο Άλεν κλήθηκε να βοηθήσει στη δημιουργία φάσεων όμως και πάλι έμενε το 0-0. Μέσα σε όλα αυτά, δεν έλειπαν και οι «εκλάμψεις» από τη Χαρτς που σε απόπειρες να πλησιάσει την περιοχή του Ρέινα, κέρδισε μερικά κόρνερ, από τα οποία δεν κατάφερε τίποτα. Το γκολ, τελικά, ήρθε από πόδι αντιπάλου, με τον Γουέμπστερ στο 78ο να δίνει τη νίκη στους «κόκκινους» με σκορ 1-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χαρτς: ΜακΝτόναλντ, Γκρέιντζερ, ΜακΓκόουαν, Μπαρ (87’ Ρόμπινσον), Γουέμπστερ, Ζαλιούσκας, Πάτερσον, Τέμπλετον (79’ Ντράιβερ), Τάουλι, Σάτον, Νοβίκοβας (84’ Κάρικ)

Λίβερπουλ: Ρέινα, Άγκερ, Κάραγκερ, Κέλι, Ρόμπινσον (62’ Ντάουνινγκ), Χέντερσον, Σπίρινγκ (67’ Άλεν), Άνταμ, Στέρλινγκ, Σέλβεϊ, Μπορίνι (90’ Μόργκαν)