Το «όχι» του δικαστηρίου έκανε «ναι» η μοίρα!

Λίγες μέρες πριν το δικαστήριο του αρνήθηκε το δικαίωμα στην ευθανασία, αλλά τελικά ο Τόνι Νίκλινσον κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε. Να φύγει από τη ζωή, έστω και από φυσικά αίτια.



Το «όχι» του δικαστηρίου έκανε «ναι» η μοίρα!

Ο Τόνι Νικλινσον ζούσε τα τελευταία επτά χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και ανήμπορος ακόμα και να μιλήσει.  Ένα βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη όταν βρισκόταν  για δουλειές στη χώρα μας, τον άφησε παράλυτο από το λαιμό και κάτω .  Μπορεί για κάποιους να ήταν ευλογία το ότι κατάφερε να νικήσει τον θάνατο, όμως ο ίδιος είχε διαφορετική άποψη. «Αν ήξερα την ώρα που το πάθαινα αυτό πώς θα ήταν η ζωή μου μετά θα περίμενα να πεθάνω».

Ο 58χρονος άνδρας διεκδίκησε το δικαίωμα στο θάνατο, ζητώντας από το δικαστήριο  να του επιτρέψει την υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Μόλις την περασμένη εβδομάδα του Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του, αν και είχε κρίνει βάσιμο το επιχείρημα του παρέπεμψε το θέμα στο κοινοβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

Παρά την άρνηση του δικαστηρίου ο Νίκλινσον είχε ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση. Αρνούμενος να λάβει τροφή, υπέστη πνευμονία και τελικά έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο του και τις δυο κόρες τους. Μάλιστα είχε ετοιμάσει και ένα αποχαιρετιστήριο post για να δημοσιευθεί στο λογαριασμό του στο twitter όταν θα έφευγε από τη ζωή. «Αντίο κόσμε. Έφτασε η ώρα. Το διασκέδασα».