Φαν Πέρσι: «Πάμε για το 20ο»!

Ξεκάθαρος ήταν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην πρώτη, μεγάλη συνέντευξή του μετά τη μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Ολλανδός αστέρας έδωσε σύνθημα κατάκτησης του τίτλου, εξέφρασε την επιθυμία του να γράψει ιστορία με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», ενώ δήλωσε περήφανος που αγωνίστηκε στην Άρσεναλ. 



Φαν Πέρσι: «Πάμε για το 20ο»!

Μετράει μόλις μια μέρα στη νέα του ομάδα, αλλά μιλάει με τεράστιο ενθουσιασμό για όσα βίωσε στο «Κάρινγκτον», την Παρασκευή. Ο «RVP» δεν σταματάει να χαμογελάει και κάπως έτσι εμφανίστηκε και στην πρώτη, μεγάλη συνέντευξή του στο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «MUTV».

Η «δίψα» του για τίτλους και επιτυχίες αντικατοπτρίζεται στα λόγια του. Αισθάνεται ήδη σαν να… παίζει χρόνια με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Δηλώνει ευγνώμων που πλέον θα έχει προπονητή τον σπουδαίο – όπως χαρακτήρισε – Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ θέλει να γράψει τη δική του ιστορία στον σύλλογο, όπως το έκαναν πριν από αυτό άλλοι, μεγάλοι Ολλανδοί.

Τι λέει για τον Αρσέν Βενγκέρ, την προσαρμοστικότητα που απέκτησε στο παιχνίδι του χάρη σε αυτόν, την περηφάνια του για την 8ετή θητεία του στην Άρσεναλ και το… νούμερο 20 που επέλεξε να έχει στην πλάτη της φανέλας της νέας του ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι για:

Τα συναισθήματά του για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του: «Αισθάνομαι υπέροχα! Είναι μια μεγάλη πρόκληση και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τα παιχνίδια. Στην πρώτη μου προπόνηση, όλα ήταν πολύ όμορφα. Όλοι οι νέοι συμπαίκτες μου ήταν ευγενικοί και με βοήθησαν πάρα πολύ. Όλα φαίνονται πολύ καλά εδώ στο Μάντσεστερ. Η αλήθεια είναι ότι πριν κάνω την πρώτη μου προπόνηση, το πρωί της Παρασκευής, υπήρχε ένα θέμα για την ετοιμότητά μου, αλλά είπα στους γιατρούς πως ήθελα πάρα πολύ να συμμετέχω στο πρόγραμμα και πήρα την ευθύνη. Έκανα λίγο παραπάνω ζέσταμα και προπονήθηκα μαζί με τους υπόλοιπους. Είχε πλάκα».

Την πρώτη του μέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Πριν την προπόνηση, συστήθηκα στους νέους συμπαίκτες μου, αλλά φυσικά, είχε πλάκα γιατί γνωριζόμαστε. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι και τα έχουμε πει και μέσα στο γήπεδο. Όλοι ήταν χαμογελαστοί, έλεγαν αστεία και το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Όλοι με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή και αισθάνομαι ότι έγινα μέλος μιας νέας οικογένειας. Όπως ακριβώς δηλαδή ήταν και στην Άρσεναλ. Ήμουν οχτώ χρόνια εκεί και η πρώην ομάδα μου, αποτελεί κομμάτι της ζωής μου. Είναι κομμάτι της ποδοσφαιρικής μου ιστορίας και είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα της Άρσεναλ. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και στο Μάντσεστερ, αισθάνομαι όπως και στο Λονδίνο. Το οικογενειακό κλίμα είναι πολύ σημαντικό».

Τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Ο κ. Φέργκιουσον μετράει περισσότερα από 25 χρόνια στην προπονητική και είναι εκπληκτικός τεχνικός. Μίλησα μαζί του, ανταλλάξαμε απόψεις, μου είπε πως βλέπει τα τα πράγματα και πως οραματίζεται την ομάδα της νέας σεζόν. Είναι πολύ ανοιχτός, ακούει όλες τις γνώμες και μου άρεσε αυτό».

Την προσαρμοστικότητα στο παιχνίδι του: «Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Πριν από μερικά χρόνια, ο κ. Βενγκέρ έκανε αυτή την αλλαγή, να με τοποθετήσει δηλαδή στην κορυφή της επίθεσης. Είχα συνηθίσει να παίζω πίσω από τον επιθετικό και γι’αυτό, στην αρχή δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι θα είχε επιτυχία το εγχείρημά του. Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να αποδώσω όπως το περίμενε. Εκ των υστέρων, αποδείχθηκε σωστό και λειτούργησε όπως το σκεφτόταν. Πλέον, μου αρέσει να παίζω στην επίθεση. Είναι μια θέση που σου δίνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Φυσικά, όπως όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο, έχω κι εγώ συγκεκριμένες ευθύνες. Αλλά είναι μια πολύ καλή θέση. Μπορείς να συνεργάζεσαι με τους περιφερειακούς επιθετικούς, με τους εξτρέμ που ανεβαίνουν από τις πτέρυγες και με τον παίκτη που θα παίζει πίσω από εμένα. Φυσικά, μπορείς να αλλάζεις και θέση. Δηλαδή, αν κριθεί αναγκαίο να πάω εγώ λίγο πιο πίσω και να πάρει μέτρα μπροστά το “δεκάρι”, τότε το κάνεις και αυτό. Είμαστε όλοι εδώ για να δουλέψουμε σκληρά και εύχομαι στο φινάλε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό είμαι κι εγώ εδώ. Για να βοηθήσω».

Για το Ολντ Τράφορντ: «Είναι από τα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο. Όχι μόνο στην Αγγλία. Έχει 76.000 θέσεις και είναι κάτι ιδιαίτερο για τον κόσμο. Είναι πολύ όμορφο και πραγματικά σου προκαλεί το δέος που σε κάνει να πεις “Ουάου… Αυτό είναι το Ολντ Τράφορντ”».

Για την παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι Ολλανδοί στη Γιουνάιτεντ: «Μίλησα με τον Έντβιν Φαν ντερ Σάαρ πριν πάρω την απόφασή μου και μου είπε τα καλύτερα για τον σύλλογο. Όσοι ξέρουν τον Έντβιν, γνωρίζουν ότι είναι πολύ ταπεινός άνθρωπος και στην ποδοσφαιρική του καριέρα, υπήρξε τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης. Με έκανε να αισθανθώ ωραία. Μου είπε πολλά πράγματα. Κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουνάιτεντ, κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά και πολλά τρόπαια. Σχεδόν τα πάντα. Είναι ένας θρύλος. Και ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ έπαιξε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέτυχε περίπου 150 γκολ. Έχει αφήσει τη δική του ιστορία στην ομάδα. Ελπίζω κι εγώ να καταφέρω να προκαλέσω εξίσου σημαντικό αντίκτυπο και να αφήσω το όνομά μου στην ιστορία».

Για τον ανταγωνισμό στην επιθετική γραμμή: «Έτσι ακριβώς πρέπει να είναι. Είμαστε όλοι εδώ για έναν στόχο. Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είμαι στην ομάδα μόλις μια μέρα και αντιλήφθηκα ότι όλοι δουλεύουν σκληρά και ενωμένοι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την επίτευξη των στόχων μας. Χρειαζόμαστε τον καθένα ξεχωριστά να προσφέρει στην ομάδα για να φτάσουμε στην επιτυχία».

Για την εμπειρία του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα σημαντικά ματς: «Έχω αγωνιστεί σε πολλά σημαντικά και σπουδαία ματς και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξέρω τι συνέβη πέρυσι στον σύλλογο με τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη και την απώλεια του τίτλου στο τελευταίο λεπτό. Ήταν πολύ δύσκολο αυτό και πολύ λυπηρό για την ομάδα. Αυτό, όμως, σε κάνει να κυνηγήσεις ακόμη πιο παθιασμένα τους τίτλους τη νέα σεζόν. Αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Μετράει πόσο “διψάς” για διακρίσεις και επιτυχίες. Είμαι σίγουρος πως όλοι στη Γιουνάιτεντ θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μετά από αυτό που συνέβη πέρυσι».

Για τους οπαδούς: «Ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν, όπως το κάνουν όλα τα χρόνια. Είναι εκπληκτικοί οπαδοί και θέλουμε να καταφέρουμε πολλά με τη βοήθειά τους»

Για τον αριθμό που επέλεξε στη φανέλα του: «Μπορούσα να επιλέξω είτε το 20, είτε το 21. Ο λόγος που πήρα τελικά το 20 είναι γιατί όλοι θέλουμε να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα, που θα είναι το 20ο του συλλόγου και αυτό θέλησα να τονίσω κι εγώ»!