Ενίσχυση της Σίτι από... Μπαρτσελόνα

Η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να δώσει τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της ομάδας, στον πρώην αντιπρόεδρο της Μπαρτσελόνα Φεράν Σοριάνο με μεγάλη εμπειρία στα οργανωτικά και στα θέματα μάρκετινγκ του ποδοσφαίρου.



Ενίσχυση της Σίτι από... Μπαρτσελόνα

Η θέση έμενε κενή από πέρσι όταν παραιτήθηκε ο Γκάρι Κουκ και ο Σοριάνο πιάνει δουλειά από την 1η Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα τη θητείας του, η Μπαρτσελόνα από τα 123 εκατομμύρια ευρώ έσοδα και 73 εκατομμύρια έξοδα έφτασε να έχει 308 εκατομμύρια έσοδα και 88 έξοδα, λόγω σπουδαίων συμφωνιών.

«Η διαδικασία της εύρεσης του κατάλληλου εκτελεστικού διευθυντή ήταν εκτεταμένη και εξαντλητική. Στο πρόσωπο του Φεράν βρήκαμε τον τέλειο υποψήφιο. Η εμπειρία του στο ποδόσφαιρο και στο ευρύτερο εμπορικό κόσμος τον κάνουν εξαιρετικά καλό, με όλα τα εφόδια για να ηγηθεί στη συνεχή εξέλιξη της Μάντσεστερ Σίτι», τόνισε ο πρόεδρος Καλντούν Αλ Μουμπάρακ.

Από την πλευρά του, ο Σοριάνο δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή στη Μάντσεστερ Σίτι. Τ όραμα το ιδιοκτήτη σε συνδυασμό με τη αφοσίωσή του και αυτή του προέδρου και του συμβουλίου προσφέρουν μία εξαιρετική ευκαιρία. Ο Σύλλογος έχει τρομερές δυνατότητες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ανυπομονώ να παίξω ρόλο ώστε να διαβεβαιώσω ότι αυτό θα συμβεί».