Λεφτά με ουρά για τον αθλητισμό

Oι επιτυχίες των Βρετανών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, υποχρέωσαν τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να ανακοινώσει από τώρα, τα κονδύλια που θα διατεθούν για την επόμενη τετραετία και φτάνουν τα 500 εκατομμύρια λίρες. Γράφει από το Λονδίνο για το england365.gr o Δήμος Μπουλούκος.



Λεφτά με ουρά για τον αθλητισμό

Το ρεκόρ των χρυσών μεταλλίων που έχει κατακτήσει η Μεγάλη Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εκτός από το ηθικό των πολιτών, εκτόξευσε και τα χρήματα που θα διατεθούν στον αθλητισμό μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το... βάρος των μεταλλίων ανάγκασε τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να ανακοινώσει από σήμερα ότι 500 εκατομμύρια λίρες θα διατεθούν για τον αθλητισμό και την προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών ως το 2016 και θα χωριστούν σε 125 εκατομμύρια την χρονιά. Ο Κάμερον είπε: «Θέλω μία από τις κληρονομιές αυτών των Αγώνων, να είναι ο θρίαμβος των αθλητών μας και στο Ρίο το 2016 αλλά και στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την εγγύηση που δίνουμε για αυτά τα χρήματα, θα βοηθήσουμε να συμβεί αυτό».

Τα περισσότερα από τα χρήματα θα δοθούν από την Εθνικό Οργανισμό Λαχείων, τον αντίστοιχο ΟΠΑΠ της Μεγάλης Βρετανίας , με την κυβέρνηση να βάζει 40 εκατομμύρια τον χρόνο. Μέχρι τώρα υπήρχε η υπόσχεση στην αθλητική ηγεσία ότι θα δοθούν χρήματα ως το 2014, αλλά πλέον τώρα τα δεδομένα αλλάζουν.