To πάρτι της ζωής τους!

Oι επιτυχίες των Βρετανών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν ξεσηκώσει ολόκληρο το έθνος και ο Δήμος Μπουλούκος γράφει από το Λονδίνο για το england365.gr, για την φιέστα που ήδη προγραμματίζεται για τις 10 Σεπτεμβρίου για να γιορτάσουν τις επιτυχίες τους.



To πάρτι της ζωής τους!

Mέχρι σήμερα, 13η μέρα των Αγώνων η Μεγάλη Βρετανία έχει συγκεντρώσει 48 μετάλλια, εκ των οποίων τα 22 είναι χρυσά και οι επιτυχίες έχουν ξεσηκώσει όλους τους Βρετανούς. Εδώ και καιρό οι αθλητικοί παράγοντες της χώρας έψαχναν να βρουν έναν τρόπο για να γιορτάσουν τα μετάλλια και τις διακρίσεις και τελικά κατέληξαν σε μία μεγαλειώδη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επελέγη προκειμένου να συμπεριληφθούν στην παρέλαση και οι αθλητές και οι αθλήτριες των Παραολυμπιακών, που ξεκινούν λίγο μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων την ερχόμενη Κυριακή. Με τον τρόπο αυτό οι διοργανωτές θεωρούν ότι θα αποζημιωθούν και όσοι αναζήτησαν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και δεν κατάφεραν να βρουν.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το κέντρο του Λονδίνου, θα περάσει από την πλατεία Τραφάλγκαρ και θα καταλήξει μπροστά στο άγαλμα της Βασίλισσας Βικτωρίας, στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

H παρέλαση αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερο από ένα εκατομμύρια άτομα, όπως είχε γίνει και το 2003, όταν η Αγγλία κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράγκμπι.