H πρώτη... ήττα των Βρετανών

Στο highlight του στίβου, τον αποψινό τελικό των 100 μέτρων, για πρώτη φορά οι Βρετανοί θεατές θα είναι μειοψηφία σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως γράφει από το Λονδίνο ο Δήμος Μπουλούκος για το england365.gr  



H πρώτη... ήττα των Βρετανών

Την κούρσα του αιώνα όπως ήδη αποκαλείται λόγω των κορυφαίων σπρίντερ που θα συμμετάσχουν, θα την παρακολουθήσουν λιγότεροι Βρετανοί από ότι ξένοι θεατές. Από τα 80.000 άτομα που θα μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, εισιτήρια διατέθηκαν για 60.000 καθώς τα υπόλοιπα είναι καλεσμένοι της ΔΟΕ, των χορηγών και των διοργανωτών.

Από αυτά τα μισά διατέθηκαν στους Βρετανούς και στα υπόλοιπα σε ξένους, με αποτέλεσμα από το συνολικό αριθμό των 80.000 μόνο 37,5 θα είναι συμπατριώτες του Τσέιμπερς που δείχνει να είναι σε καλή φόρμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι τώρα, από τις συνολικές πωλήσεις των εισιτηρίων, το 75% αγοράστηκαν από Βρετανούς, το 12% πήγε στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, το 8% στους χορηγούς και το 5% στις διεθνείς ομοσπονδίες.

Μάλιστα ο τελικός των 100 μέτρων έκανε ρεκόρ στον χρόνο πώλησης των εισιτηρίων, πέρσι που ξεκίνησε η διάθεση τους.

Πάντως με τις προσπάθειες που κάνουν οι διοργανωτές να μειώσουν τις άδειες θέσεις, το φαινόμενο έχει περιοριστεί καθώς από τα ποσοστό του 60% της διάθεσης των εισιτηρίων την περασμένη Τρίτη, φτάσαμε στο 95% προχθές Παρασκευή, με περίπου 4,4 εκατομμύρια θεατές να έχουν παρακολουθήσει έως τώρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο