Από άλλο… πλανήτη η Σερένα

Είναι η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο και το αποδεικνύει μέσα από τις επιβλητικές νίκες που παίρνει. Στον «μεγάλο» τελικό για το χρυσό μετάλλιο στο ολυμπιακό τουρνουά τένις, η Σερένα Γουίλιαμς έκανε μια… χαψιά την Μαρία Σαράποβα, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-0, 6-1) και έγινε η νέα «χρυσή» Ολυμπιονίκης.



Από άλλο… πλανήτη η Σερένα
Με το αργυρό θα αρκεστεί η Ρωσίδα τενίστρια, ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Βικτόρια Αζαρένκα, όπου στον μικρό τελικό επικράτησε εξίσου με 2-0 (6-3, 6-4) της Μαρία Κιριλένκο.

Δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δύο αγώνες των μεταλλίων για τις Ρωσίδες. Στη «μάχη» για το χρυσό, η Αμερικανίδα νούμερο τέσσερα της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου δια… περιπάτου. Έτσι κατέκτησε το πρώτο της χρυσό στο μονό του τένις, φτάνοντας συνολικά τα τρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τα δύο στο διπλό το 2000 και το 2004, ενώ βρίσκεται σε τροχιά μεταλλίων και στο φετινό διπλό του Λονδίνου.

Η Μαρία Σαράποβα προσπαθούσε να φέρει αντίσταση, όμως η Σερένα δείχνει ότι δεν έχει αντίπαλο στα μεγάλα τουρνουά. Παράσταση για ένα ρόλο με απόλυτη επίδειξη δύναμης, χάνοντας μόλις ένα γκέιμ! Παράλληλα, η Γουίλιαμς έγινε η δεύτερη μόλις τενίστρια που έχει κατακτήσει τα τέσσερα Grand Slams και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό, μετά την Στέφι Γκραφ.

Στον μικρό τελικό, η Μαρία Κιριλένκο, έχοντας ήδη κάνει την υπέρβασή της στο τουρνουά, προσπάθησε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο η Βικτόρια Αζαρένκα είναι ανώτερη τενίστρια και δίκαια ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, χαρίζοντας το πέμπτο συνολικά μετάλλιο στη χώρα της.