H ώρα του στίβου

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει από το Λονδίνο για τον στίβο που ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δείχνει να κλέβει την παράσταση στον ενθουσιασμό των Βρετανών.



H ώρα του στίβου

Η εικόνα το πρωϊ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ήταν σχεδόν πρωτόγνωρη, ;oπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία, καθώς ήταν κατάμεστο από την πρώτη μέρα των αγώνων του στίβου και μάλιστα με προκριματικά.

Μπορεί η παρουσία της Τζέσικα Ενις που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο έπταθλο να αποτελεί μαγνήτη για τους φιλάθλους, αλλά και πάλι η δίψα των φιλάθλων για τον στίβο είναι τεράστια!

Ουρές έκαναν χιλιάδες Βρετανοί αλλά και ταξιδιώτες από άλλα μέρη του κόσμου για να μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο και χειροκροτούσαν θερμά κάθε προσπάθεια των αθλητών. Η αποθέωση, όμως, ήρθε σε κάθε Βρετανό αθλητή, καθώς οι χιλιάδες που πλήρωσαν εισιτήριο για τα πρωϊνά αγωνίσματα, σήκωναν ψηλά τις union jack σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου και ενθάρρυναν με κάθε τρόπο τους συμπατριώτες τους που έμπαιναν στην μάχη του στίβου.

Η έναρξη των αγώνων του στίβου με τα κεντρικά πρόσωπα της βρετανικής αποστολής είναι πρώτο θέμα και στις εφημερίδες, μαζί με το νέο χρυσό μετάλλιο του ποδηλάτη Κρις Χόι, υποδηλώνοντας ότι ο κλασσικός αθλητισμός θα κλέψει την παράσταση μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα η νίκη της Λίβερπουλ στην Λευκορωσία για το Europa League πέρασε σε δεύτερη μοίρα και στις τελευταίες σελίδες των εφημερίδων. Είπαμε ήρθε η ώρα του στίβου!