Πληρώνει το τίμημα ο Φέρντιναντ

Η αποδοχή του χαρακτηρισμού «choc ice» για τον Άσλεϊ Κόουλ, αναγκάζει τον Ρίο Φέρντιναντ να πληρώσει το τίμημα. Ο Άγγλος αμυντικός υιοθέτησε το σχόλιο ενός φίλου του στο twitter, αναφερόμενος στον αριστεροπόδαρο άσο της Τσέλσι για την υπόθεση του Τζον Τέρι και η FA αρχίζει έρευνα στο περιστατικό.



Πληρώνει το τίμημα ο Φέρντιναντ

Εντός της ημέρας, το Δ.Σ. της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για το θέμα που είχε προκύψει από το περασμένο Σάββατο αλλά πήρε τεράστιες διαστάσεις μέσω των παραπόνων που εκφράστηκαν για τη συμπεριφορά του Ρίο Φέρντιναντ.

Ο Άσλεϊ Κόουλ κλήθηκε να καταθέσει σαν μάρτυρας στο δικαστήριο για την υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης του Τζον Τέρι στον Άντον Φέρντιναντ και υποστήριξε μέχρις εσχάτων τον συμπαίκτη του στους Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά πάνω απ’ όλα, καλό του φίλο.

Η νίκη του αρχηγού των «μπλε», όπως ήταν λογικό άλλωστε, δυσαρέστησε τον αδερφό του Άντον, Ρίο, ο οποίος, φέρεται να αποδέχθηκε τον χαρακτηρισμό «choc ice» για τον Άσλεϊ Κόουλ, μέσω του twitter και ενός μηνύματος που έλαβε από φιλικό του πρόσωπο.

Η ερμηνεία του «choc ice», μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστική από τη στιγμή που η παρομοίωση γίνεται με τις γνωστές μπάρες παγωτών, οι οποίες έχουν την επικάλυψη σοκολάτας. Κάπως σαν «μαύρος απ’ έξω, λευκός από μέσα».

Υποθέτοντας, λοιπόν, πως ο Ρίο Φέρντιναντ ασπάστηκε ρατσιστικό χαρακτηρισμό κατά του Άσλεϊ Κόουλ, η FA αρχίζει έρευνα στο περιστατικό, μετά από αυτή της αστυνομίας, έτσι ώστε να εξάγει συμπέρασμα και ενδεχομένως να τιμωρήσει τον αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.